Nyelvtanulás

Mindennapokban használt, gyakorlatias nyelvtudás

Elmondom miért és hogyan tanítunk online idegen nyelveket 😊

Akkor érdemes jelentkezned, ha..

Külföldön élő magyar vagy, szorgalmas vagy, és alkalmazni akarod a magán- és üzleti életedben a megtanult nyelvet

Nem a nyelvtannal kezdünk

Mindent mondatokkal gyakorolunk

A szókincsed rád szabjuk

Rólad szóló párbeszédek

Valós cikkek

Tankönyvtöltögetés nélkül

Felkészítünk a szakmádra

Nyelvvizsga felkészítés

(ha nagyon muszáj :))

Oktatóink

Bodnár Tamás

spanyol- és angoltanár

A nyelvtanulás szeretete és megannyi formája gyerekkorom óta végigkísérte az életemet. Noha óvodáskorom óta szippantottam magamba az angolt, az USA-ban cserediákként eltöltött egy év szinte az egekbe repítette azt a felhalmozott tudást. Egy amerikai családban, egy „amerikai cipőjében” tapasztaltam meg az amerikai kultúrát első kézből, ahol része lehettem egy gyakorlatorientált oktatási rendszernek. Később, az egyetem alatt, Spanyolországban csiszoltam egy éven át a spanyol nyelvtudásomat, illetve ottani nyelviskolában tanítottam spanyolajkúaknak angolt. Itthon, nemzetközi kapcsolatok szakértőként, illetve fordító és tolmácsként szereztem diplomát. Két alkalommal dolgoztam Angliában, jobban megismerve a brit angol fortélyait, majd a pénzügyi szférában tevékenykedtem egy ideig. Jelenleg a nyelvtanítás mellett kajak- és kenutúrákat vezetek, illetve portréfotósként és videósként igyekszem kiteljesedni a mindennapjaimban. A megannyi tevékenységen túl pedig mindenem a túrázás és a hegymászás – megmásztam a Sárga-hegyet Kínában, a világ legmagasabb hágóját Nepálban és több kanyonban túráztam Utahban.

Brettschneider Nóra

angol- és némettanár

Bármihez fogtam, bármibe kezdtem bele életem során, egy közös nevező volt mindegyikben: a nyelv.  Angol nyelvészként végeztem, majd angol – német – magyar fordító és tolmács lettem. A nyelv különböző használatai nálam tökéletesen passzolnak egymáshoz, egymást kiegészítik. Húsz évesen Londonban dolgoztam pár hónapot, ezt az élményt többször is megismételtem. Azóta is imádok utazni, minél több helyre eljutni, más kultúrájú emberekkel beszélgetni, és használni az aktív nyelveimet, amelyeket folyamatosan fejlesztek. Tőlem ezt a sokszínűséget fogod kapni, és ami a legfontosabb: a nyelv szeretét és használatát. Velem használni fogod a nyelvet, és nem könyvből megtanulni. Az óráim beszédcentrikusak, a különböző országoktól kezdve az űrturizmuson át az állatvédelemig mindenről beszélni fogunk. 

Egri Nagy Erzsébet

magyar nyelv angol közvetítőnyelven

 N. Erbersberg; Viennese scientist (XIX. century) said about Hungarian language:

’In the structure of the Hungarian language, as if the assembly formed by linguists would have it that there is any regularity, firmness, consistency, and clarity. ’ 

I  already know this unique language because I was born here, I am Hungarian and my qualifications are a teacher.  I can help you if you really want to study. I can not learn instead of you but I can help you. I am very patient, cheerful but I am hard on you. My methods: a lot of practice, questions and answers, questions and answers, and again, and again, just like in an everyday conversation. In addition to the coursebooks, I also use supplementary material like illustrations, photos, objects, part of films, etc.  We also practice what we have learned in real-life situations: we go shopping or to a café, fill up the car, etc. My students and I regularly cook together – Hungarian dishes, naturally  – if you are in Budapest.

Come on!  Let’s study together!

Földes Borbála

olasztanár

Egy nagyon lelkes, pozitív személyiség vagyok, aki mindig lendülettel, motiváltan tartja a nyelvórákat a “dolce vita” szellemében. Az adott diákra személyre szabva, a pillanat szülte módszerekkel, flowban. Az óra végére több az energiánk, mint ahogyan elkezdtük. Hiszek abban, hogy szenvedéllyel bármit el tudunk érni, sokkal hatékonyabban tudunk tanulni. Az élet és az Italia iránti szenvedélyem hatja át az órákat. A diákokkal pedig egyenként különleges viszony alakul ki, akár rövid, akár hosszútávú közös munka&szórakozásról legyen szó.

Homor Fatima

angol- némettanár

Mindenkinek valaki más vagyok. Ha a diákom vagy, én vagyok a tanárod, akivel mindentmegbeszélhetsz órán.

Ha a kutatótársam vagy, én
vagyok a kolléganő, aki teljesen megszállottja a té-
májának, az üzleti tudásátadás teljes átalakításá-
nak – mint ilyent ne kérdezz róla mert reggelig tart a
válaszom.

Ha a tanárkollégám vagy, én vagyok
akitől online nyelvtanítási tippeket kérdezhetsz.
PhD kutató. Business school átalakító a felelősség
nevében. Tapasztalat alapú üzleti tudásátadó.
Online nyelvtanár.

Kovács Anita

angol nyelvtanár és tánc angol nyelven

Egy nyitott, merész, és pozitív ember vagyok, akinek nincs lehetetlen. Szeretek új embereket, kultúrákat megismerni és utazni a világban. Az angol nyelv számomra mindig nagyon fontos volt. Mikor gyerek voltam, szerettem volna anyanyelvűekkel beszélgetni, barátkozni, és a későbbiekben tanítani is. Mikor kiköltöztem Londonba, iszonyú jó érzéssel töltött el, hogy én is ott lehetek, tanulhatok és fejlődhetek általuk. A mai napig fejlesztem az angol tudásom,  használom is minden nap, és próbálom a legjobb tudásomat a diákjaimnak átadni. A másik nagy gyerekkori szerelem a tánc az életemben. Színházi táncosként több országban járhattam és jelenleg Svájcban ezt a táncos tudást adom át azoknak, akik teljesebbé szeretnék tenni az életüket a tánc által.

Kovács Evelin

angol- és némettanár

Angol és német nyelveket oktatok. Tanítottam már többféle korosztályt, magánórákon, iskolarendszerben és felnőtt tanfolyamokon. Mindig is nyitott voltam más kultúrák és az ott élő emberek megismerésére, valamint mindig nagy örömet szerzett a nyelvtanulás, ezért 18 évesen Ausztriába költöztem, hogy ott végezzem el angol nyelven az egyetemet. Összesen 4 évet töltöttem külföldön tanulással és munkával.

A tanítás mellett én is folyamatosan tanulok valamit, most éppen az arab nyelvet. A tanóráimon a kreativitást és a motiváció megtartását (vagy épp felébresztését) teszem középpontba, ezért tanulhatunk akár a kedvenc könyveid, Youtube videóid, zenéid, érdeklődési köreid, éppen aktuális események, cikkek, szóval bármi által, ami Téged érdekel, motivál, és előbbre visz – a lista végtelen.

A nyelvtanuláson és oktatáson kívül foglalkoztat még a pszichológia, az önismeret és az önfejlesztés. Úgy gondolom, hogy a nyelvtanulás nem csak a szűkebb értelemben vett tudásszerzést jelenti, hanem egy nagyon hasznos önismereti folyamatot is. Nem számít, hogy valakinek mi a célja egy nyelv megismerésével, de ha már belekezd, mindenképpen csak nyerhet. 😊

Kövér Gábor

némettanár

“Több, mint 10 évig tanítottam német nyelvet egy gimnáziumban, valamint Magyarország legnagyobb nyelviskolájában. Sok diákot felkészítettem különböző nyelvvizsgákra. Volt olyan csoportom, ahol kivétel nélkül mindenkinek sikerült a B2 nyelvvizsga. Ezután pár évig egy gyártó-kereskedő vállalkozás beindításával foglalkoztam, amelyben jelenleg is dolgozom. Majd pedig ismét elkezdtem nyelvet tanítani új lelkesedéssel és új lendülettel.”

László André

francianyelv tanár

Kíváncsi arra miről is énekel Edith Piaf? Akarja ismerni az igazi francia szlenget? Szeretné elsajátítani a hamisítatlan párizsi akcentust? Érdekli a francia kultúra és történelem? Vagy csak egyszerűen szeretne néhány alapmondatot megtanulni franciául? Én segítek Önnek! 45 évig éltem Párizsban, tudásomat nem csak az egyetemen szereztem, hanem az utca emberétől is. Minden, ami hétköznapi beszéd, és minden ami az „elit” osztály választékossága. Megtanítom Önnek a francia nyelvtant, miközben hallgatunk dalokat, nézünk filmrészleteket, olvasunk klasszikusokat is– így tanulhatja velem a világ egyik legdallamosabb nyelvét. Kezdőtől anyanyelvi szintig.

László beáta

Holland, spanyol, angol

Angol, spanyol, holland és magyar nyelvet tanítok, illetve másik 4 nyelven is beszélek folyékonyan. 9 év nyelviskolai és magántanári gyakorlattal rendelkezem. 17 éves koromban kerültem Mexikóba egy középiskolai csereprogramnak köszönhetően, azóta járom a világot, eddig 10 országban éltem és dolgoztam.

Szenvedélyem a nyelvtanulás és tanítás.
Sok türelemmel, pozitív hozzáállással, lelkesedéssel, közvetlen, jó hangulatú, rugalmas és beszédközpontú órákkal igyekszem a diákjaimmal is megszerettetni az általuk választott nyelvet és kultúrát.

Mindig igyekszem dinamikus és élvezetes órákat tartani, az vallom, hogy minél jobban érzed magad, annál több információ ragad meg, vagyis többet tanulsz. A változatos tananyagot fontosnak tartom, a lehető legrosszabb az, ha a diák unatkozik, vagy nem motivált. Sok-sok könyvet (pdf formátumban), cikket, audio fájlt, zenét, videót, podcastot használok.

Mázló Krisztina

angoltanár

Gimnáziumos korom óta nagyrészt angolul hallgattam az óráimat. Ennek köszönhetően mára már magabiztosan használom és tanítom is az angol nyelvet. Eddigiekben főleg gyerekekkel foglalkoztam, kezdőkkel és újrakezdőkkel, akikkel nagyon hamar megtalálom a közös hangot és ők is hamar feloldódnak a barátságos, könnyed, de mégis hatékony óráimon. Következetesség, elszántság, céltudatosság és nyitottság jellemez és ezt próbálom a diákjaimra is ráragasztani. 

Nagy Dóri

némettanár

Sziasztok kedves tanulni vágyók! Nagy Dóri vagyok, közgazdász, cégvezető, tanár és szívesen segítek neked eligazodni a német nyelv rejtelmeiben. Szép, hangzatos és legfőképp logikus nyelvről beszélünk, amit vétek lenne egy legyintéssel elintézni, hogy „ez nekem úgysem megy”. De igen, menni fog! Akár munkavállaláshoz kell, akár a szakmai nyelvet szeretnéd megismerni, akár a szóbeli kommunikációdon javítanál, akár nyelvvizsgára készülsz, keress bátran. Minden órán igazodom hozzád, garantáltan jókedvvel, örömmel, motiváltan, hisz hálás vagyok a veled való közös munkáért!

Nagy Lívia

némettanár

Büszke vagyok, hogy itt lehetek ebben a remek online nyelvtanár teamben. 30 éve tanítok, sok-sok fiatalt és felnőttet megtanítottam már jó szinten németül beszélni. Sokat utaztam, diák- és tanárcsoportokat kísértem, tolmácsként, projektkordinátorként bejártam a német nyelvterületet. Ha jó hangulatú németórákon szeretnéd tempósan elsajátitani a nyelvet, szívesen megtanítlak. Maximálisan személyre szabott órákon segítek megvalósítani a nyelvi céljaidat.

Polonyi Hajni

angoltanár

Polonyi Hajni vagyok, 2000-ben szereztem az első, tanári diplomámat és nem csak a tanítás területén próbáltam ki magam, hanem 14 év diplomáciai kereskedelemfejlesztési tapasztalattal rendelkezem, amely a nyelvtudás mellett alkalmat adott arra is, hogy nem csak tankönyvben láttam üzleti tervet és makrogazdasági és ágazati elemzéseket, hanem írtam is jónéhányat. Tartottam szakmai előadást 5 és 200 fős közönségnek is. Emellett mindig volt néhány magántanítványom. 

Általam nagyra tartott nyelvészek, fordítók nyilatkoztak az angol nyelvhez fűződő „szerelmükről”, így elfogadtam, hogy nem vagyok őrült csak azért, mert én is így érzek. 

Emlékszem a legelső mondatra, amit ötödikben megtanultam: Could you pass the salt, please? És ezzel meg is pecsételődött. Mindent lefordítottam, amit találtam. A körülöttem lévő tárgyak neveit, a fejemben a gondolatokat, a magammal folytatott párbeszédeket, kedvenc mondatokat a kedvenc könyveimből. Tényleg mindent. Nyilván ezek nélkülöztek minden nyelvtani szabályt, angolos kifejezést és minden egyebet, ami ahhoz kell, hogy a szöveg egy másik nyelven is megállja a helyét. Emlékszem arra is, amikor 17 évesen eljutottam, életemben először Angliába. Ott voltam, amirol eddig csak könyvekből tanultam. Ez volt a második pecsét. 

Nem akartam tanítani, inkább elszegődtem oda, ahol használni is tudtam az angolt. Sokat utaztam, sokat beszéltem angolul. Örültem, amikor azt kérdezték, Anglia melyik részéről származom. Vicces volt látni a sok elképedt arcot, hogy egyszerre néhány napnál többet nem töltöttem Angliában, nemhogy ott születtem volna.

Az angol nekem olyan, mint egy nagy, puha, rózsaszín vattacukor felhő. Amikor angolul beszélek, gondolkodom, olvasok vagy tévézem, olyan, mintha ez a felhő lenne az ágyam, a fotelem, ami körülölel. Még az is jobban megy angolul, ha le kell írnom egy-egy érzést. Nagyon gyakran álmodom angolul. 

Azt gondolom, hogy talán mindegy is milyen nyelvet tanulsz, csak tanulj. Sokkal többet fogsz megérezni egy ország kultúrájából, az emberekről, az ételeikről, mint egy kéthetes körutazással múzeumról múzeumra járva. 

Az én kéretlen tanácsom, hogy találj magadnak Te is egy nyelv-szerelmet és megváltozik körülötted a világ. Én én az angolos dating agency-d lennék szívesen.

Schmidt DáviD

angoltanár, nyelvi coach és tréner

Önkifejezésünk (egyik) legfontosabb eszköze a nyelv, amit beszélünk és tanulni szeretnénk. Klassz dolog a szókincs és a nyelvtan fejlesztés, de tudod is használni, amikor eléd állnak a sorban vagy ha a főnököd kiakaszt?  Vagy amikor összenézel Vele egy koncerten, esetleg egy társaságban szeretnél állást foglalni? 

Téged mi foglalkoztat? Mi az, amit Te szeretnél szavakba önteni?  Engem a kíváncsiság motivál és a támogatás, amit a céljaid elérésében ajánlok fel. Voltak már diákjaim 2 és 75 éves kor között.  Tanultunk és játszottunk oviban, iskolában, irodában és tréningeken is. Ahány ember, annyi cél, annyi színes eszköz és feladat. Ami összeköti őket, az a közös igény a fejlődésre, hogy saját gondolataikat, véleményüket és érzéseiket megoszthassák. Hogy megtanulják mit, hogyan mondjanak a megfelelő időben őszintén, hitelesen és pontosan. 

Ezt gyakorlom magam is, ebben vállalom, hogy támogatlak.

Szabó-Szűcs GABRIELLA

angol- és némettanár

A nyelvtanítás a szenvedélyem és a hivatásom. Angol és német nyelvet tanítok online, de a spanyol nyelvvel is jól elboldogulok, illetve a lengyel nyelv tart még a bűvkörében. Az angol nyelv kislánykorom óta az életem részét képezi, valahogy olyan számomra, mint a levegő. A német nyelvnek pedig a logikáját szeretem.

Anglisztikát és germanisztikát tanultam az egyetemen, ahol angol- és némettanárként végeztem. A pályafutásomat azonban multicégnél kezdtem, itt középvezetőként rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtam. Sokat interjúztattam, projekteket irányítottam, emberekkel foglalkoztam, így az üzleti angolt is hitelesen tudom tanítani.

Ami a külföldi tapasztalataimat illeti, dolgoztam az USA-ban és éltem Hollandiában, illetve egy időben gyakran megfordultam Londonban is.

A nyelvtanítás mindig is jelen volt az életemben, a multis vezetői pozícióm mellett is esti nyelvtanfolyamokat tartottam. 5 éve döntöttem úgy, hogy hivatásomat követve, teljes mértékben a tanítással szeretnék foglalkozni.

Vallom, hogy a tanulást sosem szabad abbahagyni. A neuroscience (idegtudomány) területén tett felfedezések és kutatások elbűvölnek, ezért folyamatosan olvasom a témával összefüggő szakirodalmat. Ennek az érdeklődésemnek köszönhetően találtam rá a Neurolanguage Coaching® tanfolyamra, azóta pedig végzett Neurolanguage Coachként az itt szerzett tudást is beépítem a nyelvtanítási gyakorlatomba.

Ezenkívül elárulom, hogy két aranyos kislánynak vagyok az anyukája, emellett pedig a sport is fontos szerepet játszik az életemben. 10 évig foglalkoztam harcművészettel, most pedig a nőiesebb mozgásformák felé kacsingatok. A legpihentetőbb tevékenység számomra az olvasás.

Jelentkezés nyelvoktatásra

Hol kereshetünk?