Nyelvtanulás

Mindennapokban használt, gyakorlatias nyelvtudás

Elmondom miért és hogyan tanítunk online idegen nyelveket 😊

Akkor érdemes jelentkezned, ha..

Külföldön élő magyar vagy, szorgalmas vagy, és alkalmazni akarod a magán- és üzleti életedben a megtanult nyelvet

Nem a nyelvtannal kezdünk

Mindent mondatokkal gyakorolunk

A szókincsed rád szabjuk

Rólad szóló párbeszédek

Valós cikkek

Tankönyvtöltögetés nélkül

Felkészítünk a szakmádra

Nyelvvizsga felkészítés

(ha nagyon muszáj :))

Oktatóink

Adorján Imola

angol nyelvoktató

Adorján Imola vagyok, a tanítványaimnak csak Molly. Angol-magyar szakfordító vagyok, és már több éves tapasztalattal rendelkezem angol nyelvoktatás terén is.

A nyelvtanulás számomra egy hobbi, véget nem érő kalandként és egy nagyon hasznos, valamint szórakoztató elfoglaltságként tekintek rá.

Célom, hogy a diákjaim is hasonlóképpen tekintsenek az idegennyelv tanulására, és megleljék benne saját, személyes örömüket! Éppen ezért az óráimon mindig a tanuló van középpontban, az ő személyes igényeihez igazodunk.

Hiszem azt, hogy a megfelelően megválasztott eszközökkel bármilyen cél elérhető!

Balonyi Angéla

német nyelvoktató

Szenvedélyem a német nyelv iránt már az általános iskolában kezdődött, az évek során pedig végigkísérte az életemet. Mindig is szerettem volna átadni azt a tudást, amit én hosszú évek munkájával szereztem meg.

Magyarországon német nemzetiségi gimnáziumban tanultam és németországi felső fokú nyelvvizsgát tettem. Majd pedig az érettségi után Németországba költöztem, hogy befejezzem a tanulmányaimat.

Azóta beszerzőként dolgozom, német kollégákkal körülvéve.

Az itt töltött évek alatt sok új dolgot tanultam, illetve tapasztaltam az élet különböző területein. Rá kellett jönnöm, hogy az a német nyelv, amit megtanultam az iskolában, a való életben nem elég. Emiatt is szeretném azt megtanítani Nektek, amit a németek ténylegesen használnak illetve beszélnek.

2015 óta tanítok németet gyerekeknek 5 éves kortól és felnőtteknek egyaránt. Véleményem szerint sosem késő illetve korai elkezdeni nyelvet tanulni, mert a mai világban már nélkülözhetetlen az, hogy az ember idegennyelvet beszéljen.

A célom az, hogy a legjobb tudásom szerint megtanítsam és megszerettessem Veletek a német nyelvet, hogy a lehető leghatékonyabban eltudjátok azt sajátítani. Azt vallom, hogy a nyelvet alkalmazni is tudni kell, nem csak megtanulni. Ezért azon leszek, hogy ebben segítsek Nektek. 🙂

Bodnár Tamás

spanyol és angol nyelvoktató

A nyelvtanulás szeretete és megannyi formája gyerekkorom óta végigkísérte az életemet. Noha óvodáskorom óta szippantottam magamba az angolt, az USA-ban cserediákként eltöltött egy év szinte az egekbe repítette azt a felhalmozott tudást. Egy amerikai családban, egy „amerikai cipőjében” tapasztaltam meg az amerikai kultúrát első kézből, ahol része lehettem egy gyakorlatorientált oktatási rendszernek. Később, az egyetem alatt, Spanyolországban csiszoltam egy éven át a spanyol nyelvtudásomat, illetve ottani nyelviskolában tanítottam spanyolajkúaknak angolt. Itthon, nemzetközi kapcsolatok szakértőként, illetve fordító és tolmácsként szereztem diplomát. Két alkalommal dolgoztam Angliában, jobban megismerve a brit angol fortélyait, majd a pénzügyi szférában tevékenykedtem egy ideig. Jelenleg a nyelvtanítás mellett kajak- és kenutúrákat vezetek, illetve portréfotósként és videósként igyekszem kiteljesedni a mindennapjaimban. A megannyi tevékenységen túl pedig mindenem a túrázás és a hegymászás – megmásztam a Sárga-hegyet Kínában, a világ legmagasabb hágóját Nepálban és több kanyonban túráztam Utahban.

Bóna Edina

angol és német nyelvoktató

Aktív, modern nyelvezetű nyelvórát keresel, ahol a mostani életből vesszük a példákat? Mindezt diplomás, több éves tapasztalattal bíró tanártól? Nos, akkor várlak szeretettel gazdasági/üzleti, turisztikai és pénzügyi angol/német nyelvóráimra, ahol elsajátíthatsz akár tárgyalástechnikát, idegenvezetési praktikákat, marketinges szövegezést stb. – s persze mindezt idegen nyelven.

CleanShot 2021-11-30 at 12.34.32

Brettschneider Nóra

angol és német nyelvoktató

Bármihez fogtam, bármibe kezdtem bele életem során, egy közös nevező volt mindegyikben: a nyelv.  Angol nyelvészként végeztem, majd angol – német – magyar fordító és tolmács lettem. A nyelv különböző használatai nálam tökéletesen passzolnak egymáshoz, egymást kiegészítik. Húsz évesen Londonban dolgoztam pár hónapot, ezt az élményt többször is megismételtem. Azóta is imádok utazni, minél több helyre eljutni, más kultúrájú emberekkel beszélgetni, és használni az aktív nyelveimet, amelyeket folyamatosan fejlesztek. Tőlem ezt a sokszínűséget fogod kapni, és ami a legfontosabb: a nyelv szeretét és használatát. Velem használni fogod a nyelvet, és nem könyvből megtanulni. Az óráim beszédcentrikusak, a különböző országoktól kezdve az űrturizmuson át az állatvédelemig mindenről beszélni fogunk. 

image-Beaumont

Beaumont Steele

angol nyelvoktató

Beaumont Steele vagyok, kettős állampolgárként nőttem fel itthon Budapesten. Folyékonyan beszélem az angolt ugyanúgy mint a magyart. Természetem nyitott és beszélgetni is szeretek sok-sok témáról, komolytól a viccesig. A Fóti Szabad Waldorf Iskolába jártam, ahol úgy tanították a diákokat, hogy a sajátosságaikat próbálták fejleszteni.

Munkáim nagyrészt sales területen zajlottak és angolul, ezáltal úgy éreztem, hogy tudnék segíteni másoknak, hogy magabiztosabban kommunikáljanak munkába vagy akár mindennapokba.

Cserháti Judit

történelem és olasz nyelvoktató

Történelem és olasz nyelvtanári, olasz nyelvű idegenvezetői, valamint gazdasági és társadalomtudományi szakfordítói végzettséggel rendelkezem. Az egyetemi évek alatt több alkalommal tanultam ösztöndíjjal és nyaranta dolgoztam is Olaszországban. Az egyetem elvégzését követően 4 éven keresztül tanítottam magánúton, tartottam céges tanfolyamokat és dolgoztam óraadóként a közoktatásban is. 7 éve Olaszországban élek. A párom olasz, a gyerekeim pedig már itt születtek. Mivel folyamatosan anyanyelvi környezetben vagyok hosszú évek óra így óráimon azokat a szavakat, kifejezéseket, szófordulatokat tudom tanítani, amit az olaszok valóban használnak is. Óráim lendületesek, színesek, vidámak és egyénre szabottak, melyek során minden alkalommal érezni fogod magadon a fejlődést

Derecskey Veronika

angol nyelvoktató

Közel 8 éves tapasztalattal rendelkező angoltanár vagyok, aki jelenleg Angliában, Nottingham városában él és kutat.

Tanítási gyakorlatom során folyamatosan képzem magam Anglia különböző területein, jelenleg alkalmazott nyelvészként doktori kutatásomat végzem, melynek fő területe az angol, mint idegen nyelv oktatása és az idegen nyelvi motiváció. Ennek megfelelően különös figyelemmel kísérem tanulóim motivációjának változását, fő célom az angol nyelv megszerettetése diákjaimmal, hogy minél többen megtapasztalhassák az élvezetes nyelvtanulás örömeit. ☺

Online és személyes oktatásban is sokrétű tapasztalattal rendelkezem, mind gyermek- mind pedig felnőttoktatás terén.

Szeretem a kihívásokat és a lehetetlennek tűnő feladatokat, mind a magánéletben, mind pedig a tanításban. Mert számomra a tanítás nem csak munka, hanem hivatás és egyben a kedvenc hobbim is. ☺

Déginé Pinter Mónika

német nyelvoktató

Szakmai képzésemet a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban kezdtem német speciális szakon és fejeztem be sikeresen, ahol 3. évfolyam elején középfokú nyelvvizsgát majd 4. évfolyam végére felsőfokú nyelvvizsgát tettem.

Több városi és országos nyelvi versenyen értem el 1-3.-ik helyezést. Ezután a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskolában végeztem 98%-os eredménnyel a szakmai nyelvvizsgámat és külkereskedelmi levelezőként folytattam pályafutásomat. Később munkavégzés miatt Németországban 10 évet töltöttem, ahol a munka mellett felsőfokú tanulmányaimat esti képzésben, német nyelven végeztem el sikerrel.

Hazatérésem óta, 2002-től magántanárként foglalkoztam tanítványaimmal a környéken, készítettem fel őket egészen a felsőfokú nyelvvizsgáig. Tanulóim mellett a külföldön dolgozni szándékozóknak tartok állásinterjú-tréninget. A helyi kötöttségek leküzdésére indítottam el az online nyelvtanítást, így bárki tanulhat az ország bármely pontjáról. Munkámat lelkiismeretesen végzem, igyekszem tanulóimnak átadni legjobb tudásomat és nagy türelemmel segíteni őket a felkészülésben.

Rugalmas vagyok az időpontokat illetően. Változatos órákon vehetsz részt, ha nálam tanulsz. Mindig hozok az órákra épp aktuális beszédtémákat, és vicces rövidfilmeket a hallás utáni szövegértéshez. Szívesen adok fel házi feladatot, amit ki is javítok magyarázattal együtt.

Területek, melyben segíteni tudok: Általános nyelv, Szókincsfejlesztés, Korrepetálás, Nyelvtani rendszerezés, Társalgás, Szintentartás, Nyelvvizsgára felkészítés, Érettségi felkészítés, Versenyre való felkészítés – SZAKMAI NYELVet is tanítok ÁPOLÓKNAK, ORVOSOKNAK 🙂 – Szakmai nyelv felszolgálóknak, szobalányoknak. – Szakmai nyelv asztalosoknak, épületgépészetben dolgozóknak.

Dobrókáné Tóth Olga

angol nyelvoktató

Dobrókáné Tóth Olga vagyok, diplomám szerint angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár, Neurolanguage Coach®. Egy évig éltem Londonban a pályám kezdetén, így a Brit angolt beszélem. Szenvedélyem a nyelvtanítás, a legnagyobb öröm számomra az, ha egy olyan diákkal szerettetem meg a nyelvtanulást és magát az angol nyelvet, aki ezelőtt csak falakba ütközött. Nagyon érdekel a tanulás és tanításmódszertan: évek óta olvasom, gyűjtöm és alkalmazom azokat a magyar és nemzetközi sajtóban megjelent stratégiákat, tippeket, trükköket a tanításom során, amiről meggyőződésem, hogy a diákok fejlődését szolgálják. Hiszem, hogy ha valaki meg akar tanulni angolul, belefekteti a kellő időt és energiát, az meg is tud tanulni, nyelvérzéktől függetlenül. Azt is tudom azonban, hogy számos felnőtt küzd nyelvtanulása során régről hozott sérelmekkel, kudarcokkal. Nyelvi coach-ként az a szándékom, hogy ezeket a gátló tényezőket a diákokkal elfeledtessem, a fókuszukat a jövő felé, az energiájukat pedig a cél megvalósítása felé fordítsam. Az elmúlt 25 évben az óvodástól a nyugdíjasokig minden korosztályt tanítottam már, online és offline, egyénileg, párban, kislétszámú csoportban és tantermi keretek között is. Ennek eredménye képpen ismerem a gátakat, hullámvölgyeket, kifogásokat, és segítek a diákjaimnak ezeket leküzdeni. Nem csak a tanulók lexikai tudásának bővítése a célom, hanem tanulás iránti elkötelezettség kialakítása, hiszen a pozitív hozzáállás már fél siker.

Doktor Virág

angol nyelvoktató

Doktor Virágnak hívnak, és nem, ez nem fantázianév, a Doktor a családnevem. Gyermekkorom óta közel áll hozzám az angol nyelv és a különböző kultúrák iránti érdeklődés. Tizen – huszonéves koromban szenvedélyem volt a levelezés, amit világszerte folytattam. Ennek köszönhetően nagyon sok klassz emberrel kerültem kapcsolatba, akikkel az angol volt a közös nyelv. Mindig szívesen emlékszem vissza az ezáltal szerzett élményekre: az olasz barátnőm esküvőjére, amelyre meghívott, az izraeli levelezőtársamnál töltött egy hétre, az észt barátnőm váratlan látogatására szülővárosomban. De nagy élmény volt számomra a Norvégiában eltöltött egy hónapos nemzetközi tábor is, ahova ösztöndíjjal kerültem tizenkilenc évesen.  A nyelv összeköti az embereket, élj bárhol! A másik idegen nyelvem a német, amiből nincs diplomám, és jelenleg is tanulófázisban vagyok.

Ami a szakmai tapasztalatomat illeti, angol nyelv és irodalom szakos BA és angol nyelv és kultúra szakos MA diplomám van. Majd húsz éves tanítási tapasztalattal rendelkezem. Jelenleg egy nyelviskolában tanítok és magántanítványaim vannak, de közoktatásban is szereztem több éves tapasztalatot. Óráimat jellemzi a beszédközpontúság a nyelvtani ismeretek elmélyítésének kombinálásával, de mindig igyekszem a tanulók ütemét felvenni és alkalmazkodni a kívánalmaikhoz. Szeretek barátságos légkört teremteni az óráimon, hiszen feszült légkörben a nyelvtanulás nem fog menni. Magánemberként szívesen mozgok az irodalom, pszichológia és művészetek világában. Szerkesztek, írok, mű/fordítok, irodalmi portált vezetek, éneklek. Így ha passzióból  pl.az emberi természetről vagy versekről, regényekről  szeretnél beszélgetni angolul, erre is készen állok. Általános angol nyelvet oktatok egyébként kezdőtől C1 szintig.

IMG_9904TR

Dr. Zilahi Erika

Angol nyelvoktató és orvosi- és egészségtudományi szaknyelv oktató

Zilahi Erika vagyok, középiskolai tanárként végeztem, azonban érdeklődésemnek engedve pályafutásomat kutatási területen kezdtem biológusként. Szegeden, az MTA Biológiai Kutató Központjában alapoztam meg molekuláris biológiai ismereteimet, ahol lelkes fiatalokból álló nemzetközi környezetben az angol nyelv iránti érdeklődésem, szeretetem is megerősödött. Innentől az angol nyelv mindennapi használata és gyakorlása a munkám, életem részévé vált. Kutatómunkánk eredményei angol nyelvű tudományos közleményekben jelentek meg. Szakmai angol nyelvtudásomat külföldön szervezett kurzusokon, vagy munkavállalóként (UAE University, Faculty of Medical and Health Sciences, Al Ain, Egyesült Arab Emirátusok) angol nyelvi környezetben tovább szilárdítottam. Az orvostudománnyal kapcsolatos szakmai érdeklődésemet, ismereteimet és angol nyelvtudásomat egyesítve orvos- és egészségügyi szakfordítói képesítést szereztem a Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Karán. Több éve minden korosztályt tanítok, korrepetálok, érettségire, felvételire készítek fel, illetve külföldi munkavállaláshoz (egészségügyi szakmai nyelv) segítek a nyelvi készségek elsajátításában. Tanítványaim ismerik mérhetetlen türelmemet, rugalmasságomat és segítőkészségemet.

Egri Nagy Erzsébet

magyar nyelv angol közvetítőnyelven

 N. Erbersberg; Viennese scientist (XIX. century) said about Hungarian language:

’In the structure of the Hungarian language, as if the assembly formed by linguists would have it that there is any regularity, firmness, consistency, and clarity. ’ 

I  already know this unique language because I was born here, I am Hungarian and my qualifications are a teacher.  I can help you if you really want to study. I can not learn instead of you but I can help you. I am very patient, cheerful but I am hard on you. My methods: a lot of practice, questions and answers, questions and answers, and again, and again, just like in an everyday conversation. In addition to the coursebooks, I also use supplementary material like illustrations, photos, objects, part of films, etc.  We also practice what we have learned in real-life situations: we go shopping or to a café, fill up the car, etc. My students and I regularly cook together – Hungarian dishes, naturally  – if you are in Budapest.

Come on!  Let’s study together!

Zoli_stúdió_final

Előd Zoltán

angol és német nyelvoktató, nyelvi, business és team coach

Már 15 éves korom óta az idegennyelvek, a nyelvtanulás és a nyelvtanítás vonzáskörében éltem. Szerencsére kiváló nyelvtanáraim voltak, akik megfelelő módon tudtak inspirálni. Az érettségit követően (ami már nem 15 éve történt) pár évvel felvételt is nyertem az ELTE angol-német szakára. Eközben idegenforgalmi területen dolgoztam az egyetem alatt és pár évig utána is idegenvezetőként, illetve recepciósként mind hazai, mind külföldi hotelekben. Ez utóbbi sokban fejlesztette a szakmai karrierem, akár az ügyfélorientációt, igények felmérését, felismerését, akár az értékesítést és a különösen nagy nyomás alatt történő munkavégzést tekintve.

5 évvel ezelőtt már ismét szabadúszó nyelvtanárként ismerkedtem meg a coaching szemlélettel, illetve annak a nyelvi készségek fejlesztésében való potenciális szerepével. 2019-ben meg is kezdtem tanulmányaimat a METU-n. Jelenleg is a fenti témában kutatok és hozzájárulok egy hasonló témájú könyv szerkesztéséhez is.
Nálam a coaching szemlélet minden esetben tetten érhető, az ügyfelek teljesen tisztában vannak a saját céljaikkal, erőforrásaikkal, ők végzik el a munkát, szabadszavas gyakorlatot végeznek (nincs helyes válasz, vagyis minden helyes, amit el tud mondani), fontos a saját kreativitásuk, az ítélkezésmentes hozzáállás, a figyelem és a koncentráció, a hibák lehetősége (abból lehet tanulni) és nem utolsósorban, a bizalom és az önbizalom.

Természetesen nagy hangsúlyt helyezünk a nyelvi készségek fejlesztésére és a gyakorlásra is, de a legfontosabb a használható funkcionális nyelvhasználat elsajátítása és az élmény alapú oktatás. Én minden esetben megteszek 100%-ot, és ezzel nagy mértékben hozzá tudlak segíteni a fejlődéshez. Te mennyit teszel bele? Amennyiben szeretnéd kipróbálni, szívesen invitállak az órámra / ülésemre.

Ertl Orshee

Angol nyelvoktató, kommunikációs tanácsadó, coach

Közel egy évtizednyi vezető multinacionális cégeknél szerzett karrierrel a hátam mögött váltottam egyéni vállalkozásra 2016-ban. Ebből adódóan mind az alkalmazotti, mind a szabadfoglalkozású ügyfelek helyzetét, nehézségeit és lehetőségeit átérzem. Élvezem és imádom a munkámat; éltet, amikor látom az ügyfeleimet növekedni és túllépni korábbi nehézségeiket, és értékelem, hogy a bizalmukba fogadnak. Úgy érzem, ez nagyban hozzájárul az együttműködésünk sikerességéhez. Coaching hátteremnek köszönhetően ügyfeleim gyakorta találnak életük más területére vonatkozó gyakorlatias felismerésekre is.

Célom, hogy a hozzám fordulók képesek legyenek igényeik és kívánságuk kimondásán túl környezetük támogatást is elnyerni. Azon dolgozunk, hogy üzenetüket pozíciójuknak és szakértelmüknek megfelelő eleganciával adhassák át – akár angolul is. Mivel a beszéd személyiségünk megnyilvánulása is, ezért a közös munkánknak csak egy része a nyelvtan és szókincs; jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a szituációs gyakorlatok, a beleérzés, a helyzetek továbbgondolása, melyek hosszútávon az illető sikeres és eredményes megnyilvánulásait garantálják.

Földes Borbála

olasz nyelvoktató

Egy nagyon lelkes, pozitív személyiség vagyok, aki mindig lendülettel, motiváltan tartja a nyelvórákat a “dolce vita” szellemében. Az adott diákra személyre szabva, a pillanat szülte módszerekkel, flowban. Az óra végére több az energiánk, mint ahogyan elkezdtük. Hiszek abban, hogy szenvedéllyel bármit el tudunk érni, sokkal hatékonyabban tudunk tanulni. Az élet és az Italia iránti szenvedélyem hatja át az órákat. A diákokkal pedig egyenként különleges viszony alakul ki, akár rövid, akár hosszútávú közös munka&szórakozásról legyen szó.

CleanShot 2021-11-02 at 08.38.04

Furik Gabriella

angol nyelvoktató

Egy nagyon lelkes, pozitív személyiség vagyok, aki mindig lendülettel, motiváltan tartja a nyelvórákat a “dolce vita” szellemében. Az adott diákra személyre szabva, a pillanat szülte módszerekkel, flowban. Az óra végére több az energiánk, mint ahogyan elkezdtük. Hiszek abban, hogy szenvedéllyel bármit el tudunk érni, sokkal hatékonyabban tudunk tanulni. Az élet és az Italia iránti szenvedélyem hatja át az órákat. A diákokkal pedig egyenként különleges viszony alakul ki, akár rövid, akár hosszútávú közös munka&szórakozásról legyen szó.

Gelencsér eszter

portugál nyelvoktató

Gelencsér Eszter vagyok, európai portugált tanítok kb. 2 éve. 

Az eredeti végzettségem közgaszdász, de igaziból mindig is tanítani szerettem volna, vagy nyelvet, vagy matematikát. 

Népes családom miatt a szakmámban csak rövid időket dolgoztam. 2019-ben vettem egy nagy levegőt, pályát módosítottam és magántanítványoknak kezdtem nyelvet tanítani. Jelenleg már csak nyelvtanítással foglalkozom, tavaly 25 diákot oktattam. 

Gyerekkoromtól kezdve szerettem nyelveket tanulni, annak idején még az oroszt is! 😊 A portugálon kívül beszélek angolul és németül is, és spanyolból sem „adnak el”.

Már 15 éves korom óta beszélek portugálul – az európai változatot. 4 évig éltem nyelvterületen, a középiskolai és egyetemi tanulmányaim egy részét is ezen a nyelven folytattam. Az egyetemi évek alatt megismertem a férjem, aki természetesen portugál 😊  és így a nyelv még inkább a mindennapjaim része lett. Bátran elmondhatom magamról, hogy anyanyelvi szinten beszélek.  

Felsőfokú nyelvvizsgával és tolmácsbizonyítvánnyal rendelkezem, ugyanakkor nem vagyok végzett nyelvtanár!

Lektoráltam Fernando Pessoa verseskötének egyik magyar nyelvű változatát, melyet Mohácsi Árpád fordított. 

Kezdetben barátoknak és ismerősöknek tanítottam portugált, akik meggyőztek arról, hogy érdemes lenne főfoglalkozásként folytatni. Így lett a hobbimból főáállású tevékenység, miközben folyamatosan tanulom a szakmát, és új módszereket keresek.  Miközben tanítok, a nyelv és a kultúra újabb és újabb szépségeit fedezem fel.

Célom, hogy a tanítványaim életszerű, a mindennapi életben jól hasznosítható nyelvtudást szerezzenek, igazodjak az egyéni igényeikhez és a nyelvórák alatt mindannyian jól érezzük magunkat. 

Gulyás Anna

holland nyelvoktató

A külföldi munkavállalás előtt állóknak, illetve a skandináv kultúra, életvitel és nyelv iránt érdeklődőknek. 3 évet éltem és dolgoztam Hollandiában, lokális szervezetnél, Utrechtben. Ezután 4 évet hazai multinacionális cégeknél voltam, holland ügyfelekkel és kollégákkal vettem körül magam.:) Mindenestben fontosnak tartom, hogy megismerjem a diákom elképzeléseit, igényeit, erősségeit, amelyekhez igazitva összeáll bennem a számára optimális tananyag. Mind Hollandiában szerzett tapasztalattal, mind nyelvoktatói szemlélettel, és nem utolsó sorban rengeteg digitalizált tananyaggal rendelkezem (hangoskönyv, audio fájl, aktuális témák feldolgozása újságcikkek mentén). Fontos számomra, hogy a diák az élő nyelvet ismerje meg, tudjon, és merjen kommunikálni, és ezáltal fejlődni.
117676130_3486230991387290_9066413260195169490_n

Hamsovszki Júlia

orosz, lengyel, francia, angol nyelvoktató

Amióta az eszemet tudom, a nyelvtanulás és az utazás az életem része. Oroszországban születtem egy kétnyelvű pedagógus családban. 5 éves koromban költöztünk Budapestre. Magyar suliba írattak a szüleim, ráadásul francia tagozatos is lettem. Fel volt adva a lecke, mert otthon oroszul beszéltünk, a suliban magyarul, mellette tanultuk a francia nyelvet. Mivel anyukám angoltanár… ebből az lett, hogy minden hétvégén és nyáron az angolt bújtuk különféle játékos módszereket alkalmazva. Francia kéttannyelvű középiskolában érettségiztem. Ezt követően az ELTE lengyel nyelv és irodalom mesterszakán végeztem, doktori kutatásba kezdtem. Jelenleg is itt dolgozom nyelvoktatóként. Az életem részévé váltak a nyelvek, a különböző kultúrák. Szenvedéllyel, soha véget nem érő kíváncsisággal tanulok újabb nyelveket. Ezt a szemléletmódot adom át az óráimon, hiszen számomra ez a világ legtermészetesebb dolga. Tarts velem, ha szeretnéd, hogy számodra is az legyen.

CleanShot 2021-10-28 at 16.05.08

Hetei Orosz Viktória

Angol, spanyol, olasz, francia és orosz nyelvoktató

Kárpátaljai lány vagyok, így az orosz nyelv volt az első, amivel idegen nyelvként találkoztam és ami később is körülvett. Annak ellenére, hogy magyar iskolába jártam, az orosz nyelv csak úgy “rámragadt” az anyanyelvi környezetben, így ez volt az első jelzés amelyből tudtam,hogy ez lesz az én utam. Később jött ehhez a többi nyelv: először az angol – amelyből az ELTE-n diplomáztam, majd egy Fuerteventurai kaland után az összes többi. Ennek az életre szóló kalandnak köszönhetően 5-6 hónapot töltök egy évben Fuerteventuran, ahol szintén oktatok- jelenleg angolt spanyol anyanyelvűeknek, az év hátralevő részében pedig Magyarországon élek.

15 éve tanítok – hobbim és szenvedélyem a munkám, soha nem is csináltam mást. Tanítottam már orosz diákot spanyolul, vagy olaszt angolul:) Az óráim mindig személyre szabottak, nálam a diák diktálja a tempót. Nem használok fix tankönyvet semmilyen nyelvből és szinten, mindig saját készítésű, változatos tananyaggal dolgozom.

Homor Fatima

angol német nyelvoktató

Mindenkinek valaki más vagyok. Ha a diákom vagy, én vagyok a tanárod, akivel mindentmegbeszélhetsz órán.

Ha a kutatótársam vagy, én
vagyok a kolléganő, aki teljesen megszállottja a té-
májának, az üzleti tudásátadás teljes átalakításá-
nak – mint ilyent ne kérdezz róla mert reggelig tart a
válaszom.

Ha a tanárkollégám vagy, én vagyok
akitől online nyelvtanítási tippeket kérdezhetsz.
PhD kutató. Business school átalakító a felelősség
nevében. Tapasztalat alapú üzleti tudásátadó.
Online nyelvtanár.

CleanShot 2021-09-27 at 15.42.49

Kelemen Edina

angol, spanyol nyelvoktató

Kelemen Edina vagyok, francia és német szakon diplomáztam a Pécsi Tudományegyetemen. Franciaországban, Németországban és Olaszországban is folytattam tanulmányaimat. Jelenleg is Olaszországban, Bariban élek. Tanítottam Kaposváron és Budapesten is nyelviskolában, most azonban csak online oktatok elsősorban német nyelvet, de emellett franciát és olaszt is. A legfiatalabb tanítványom 6 éves volt, a legidősebb 65 éves, hiszen a tanulás kortalan. 🙂 Elsősorban egyéni órákat tartok, de szívesen oktatok párokat is. Az óráim során igyekszem a tanulók tudását és igényeit felmérve tanítani. Sokaknak, ahogy régen nekem is, a beszéd okoz nagy problémát. Az idegennyelv mellett szeretem átadni azt a technikát is, ami engem ezeken a kezdeti nehézségeken átsegített. Tapasztalataim szerint ez nagy segítség a tanulóknak.
Szabadidőmben szívesen tanulok idegennyelveket. Jelenleg a spanyol és angol nyelvet tanulom.

Knór-Lőrinczy Anita Barbara

holland-német-angol nyelvoktató

Knór-Lőrinczy Anita Barbara vagyok, végzettségemet tekintve fordító, azonban lassan öt éve már, hogy magántanárként nyelvoktatással foglalkozom. Jelenleg holland, német és angol nyelveket oktatok vagy adott esetben az előbbi nyelvek egyikén tanítok. Számomra egy nyelv elsajátítása és tanítása igazi küldetés. Egy nyelv megtanulása sok szempontból összetett feladat, hiszen nemcsak nyelvi szabályokat, kiejtést és speciális nyelvi sajátosságokat tanulunk, hanem egy kultúrát, másféle szemléletmódot ismerünk meg a nyelv által. Így őszintén hiszem és vallom azt, hogy egy nyelv megtanulása által többé válhatunk, saját személyiségünket is formálhatjuk, fejleszthetjük. Ezáltal a nyelvoktatás is sokkal többről szól, mint szimplán a nyelvi szabályok átadásáról. Legalábbis nálam biztosan. Nagyon érdekelnek az emberek és nagyon jó érzés azt látni, hogy ki hogyan győzi le saját magát, lépi át a saját korlátait és milyen sikereket ér el, miközben nyelvet tanul. Nagy hangsúlyt fektetek arra is, hogy megtaláljuk a tanulóval közösen a személyiségéhez leginkább passzoló módszertant, ami által sikeresebben veszi az akadályokat és örömét leli a tanulásban. Óráim során a nyelvi coaching metódusát is alkalmazom, ami pontosan ezt jelenti. Az ember legbelül tökéletesen tisztában van azzal, hogy mik az erősségei, mi az, ami segítheti a nyelvtanulás rögös útján. Ez azonban sokszor nem annyira egyértelmű, sőt van olyan, aki egyenesen alkalmatlannak tartja magát a nyelvtanuláshoz – ezért a jó nyelvtanár egyben mentor is, aki végigkíséri a diákot a céljaihoz vezető úton – ha kell, motivál közben vagy támogat ugyanakkor arra is figyel, hogy ne tévesszük szem elől a célt. Diákjaimat igyekszem legjobb tudásom szerint tanítani, támogatni és mentorálni, hogy nyelvi céljuktól függetlenül megtapasztalhassák: egy nyelv megtanulása által sokkal többet adhatnak maguknak és többé válhatnak, mint azt korábban képzelték volna.

Kovács Anita

angol nyelvtanár és tánc angol nyelven

Egy nyitott, merész, és pozitív ember vagyok, akinek nincs lehetetlen. Szeretek új embereket, kultúrákat megismerni és utazni a világban. Az angol nyelv számomra mindig nagyon fontos volt. Mikor gyerek voltam, szerettem volna anyanyelvűekkel beszélgetni, barátkozni, és a későbbiekben tanítani is. Mikor kiköltöztem Londonba, iszonyú jó érzéssel töltött el, hogy én is ott lehetek, tanulhatok és fejlődhetek általuk. A mai napig fejlesztem az angol tudásom,  használom is minden nap, és próbálom a legjobb tudásomat a diákjaimnak átadni. A másik nagy gyerekkori szerelem a tánc az életemben. Színházi táncosként több országban járhattam és jelenleg Svájcban ezt a táncos tudást adom át azoknak, akik teljesebbé szeretnék tenni az életüket a tánc által.

Kovács Áron

angol nyelvtanár

Kovács Áron vagyok, angoltanár. Több mint 20 éve vagyok tanár, ehhez értek, szerintem ezt csinálom jól. Imádom a munkám, nekem a munkám a hobbim is egyben.  

Ha szeretnél többet megtudni rólam, mint emberről és angoltanárról, arról, hogyan gondolkodok az angoltanulásról és tanításról, mit tartok fontosnak és mit nem, akkor látogasd meg a honlapomat és a YouTube csatornámat. Könnyen el fogod tudni dönteni, hogy én vagyok-e a Te angoltanárod.

NIK_0637 másolat

Kovács Balázs

svéd nyelvoktató

A nyelvtanulás izgalmas! Akár munka, akár vizsga, akár hobbi céljából tanulod, minden új nyelv egy utazás, tele meglepetésekkel. Minden szónak, minden nyelvtannak saját élete van, mindennek van magyarázata és saját sztorija egy nyelvben. Majdnem 10 éve tanító nyelvtanárként, nyelvész doktoranduszként és leendő pszichológusként igyekszek óráimon ezt a lelkesedést átadni olyan tudományosan bemért és bizonyítottan működő módszerekkel és trükkökkel kombinálva, amelyek meggyorsítják a tanulást, segítenek megérteni a jelenségeket és izgalmas kihívásokká alakítják át a nehézségeket. Óráimon a hagyományos tankönyvtől kezdve a videókon, a zenén, a mémeken és a nyelvvizsagafeladatokon át a saját magam által készített anyagokig mindent megtalálsz, pontosan a Te szükségleteidre szabva. Folyamatosan képzem magam, rendszeresen járok továbbképzésekre és tanulok új idegen nyelveket, hogy sose felejtsem el, milyen a másik oldalon ülni. Egyetemi tanulmányaim során éltem Svédországban, Németországban és Ausztriában is, így autentikus anyagokkal és tapasztalatokkal is tudok szolgálni. Emellett folyamatos kapcsolatban vagyok anyanyelviekkel is. Vállalok egyéni és csoportos és vállalati svédoktatást egyaránt.

Kovács Evelin

angol- és német nyelvoktató

Angol és német nyelveket oktatok. Tanítottam már többféle korosztályt, magánórákon, iskolarendszerben és felnőtt tanfolyamokon. Mindig is nyitott voltam más kultúrák és az ott élő emberek megismerésére, valamint mindig nagy örömet szerzett a nyelvtanulás, ezért 18 évesen Ausztriába költöztem, hogy ott végezzem el angol nyelven az egyetemet. Összesen 4 évet töltöttem külföldön tanulással és munkával.

A tanítás mellett én is folyamatosan tanulok valamit, most éppen az arab nyelvet. A tanóráimon a kreativitást és a motiváció megtartását (vagy épp felébresztését) teszem középpontba, ezért tanulhatunk akár a kedvenc könyveid, Youtube videóid, zenéid, érdeklődési köreid, éppen aktuális események, cikkek, szóval bármi által, ami Téged érdekel, motivál, és előbbre visz – a lista végtelen.

A nyelvtanuláson és oktatáson kívül foglalkoztat még a pszichológia, az önismeret és az önfejlesztés. Úgy gondolom, hogy a nyelvtanulás nem csak a szűkebb értelemben vett tudásszerzést jelenti, hanem egy nagyon hasznos önismereti folyamatot is. Nem számít, hogy valakinek mi a célja egy nyelv megismerésével, de ha már belekezd, mindenképpen csak nyerhet. 😊

Kovács Orsi

Kovács Orsolya

német nyelvoktató

Ausztriában élő pedagógus vagyok és huszonöt éves pályám során kicsikkel és felnőttekkel egyaránt foglalkoztam. Mielőtt magántanár lettem dolgoztam az osztrák oktatási rendszerben is. Az utóbbi időben olyanoknak segítek, akik német nyelvterületen kezdtek új életet és magyart, mint idegen nyelvet tanítok német közvetítő nyelven. Közös munkánk kezdetekor arra törekszem, hogy megismerjem tanítványaim céljait, hiszen ennek tudatában tudunk majd sikeresen együttműködni. Óráink nagy részében a kommunikációra helyezem a hangsúlyt, tehát olyan szituációkkal foglalkozzunk, melyek a mindennapi életben való boldogulást szolgálják és rögtön alkalmazhatóak. Mindent megteszek azért, hogy a diákjaim a lehető leghamarabb ténylegesen használhassák a nyelvet.
CleanShot-2021-07-19-at-10.13.32

Kováts Viktória

angol nyelvoktató

Mindig rajongtam az angol nyelvért, ezért is volt egyértelmű, hogy ezt a pályát fogom választani. Pályafutásomat fordítóként kezdtem, és pár éve megjelent az első irodalmi fordításom is, amit azóta öt másik könyv követett. A tanítás természetesen jött. Könnyen megtalálom a hangot a diákjaimmal, és a rengeteg hospitálásnak köszönhetően nem okoz gondot, hogy egyedi óraterveket tudjak készíteni a tanítványaim igényeire szabva.

Szerintem az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a te tanulási stílusodat, és ez alapján haladjunk előre. Nagy hangsúlyt fektetek mind a négy skill elsajátítására, ezért az órákon mindig helyet kap a beszéd, szövegértés és íráskészség fejlesztése is. Szeretném, ha a nyelvtanulás a hobbid lenne, ha megszeretnéd a folyamatot. Az élő nyelvet tanítom, amihez sokszor filmeket és sorozatokat hívok segítségül, magasabb szinteken pedig Ted Talkokat használunk a hallott szöveg értése és szókincs fejlesztéséhez.

Úgy gondolom, hogy nyelvészként és tanárként mindig van hova fejlődni, ezért folyamatosan képzem magam, a diplomám mellett már TESOL certificate-tel is rendelkezem. A karrieremben a következő lépés az alkalmazott nyelvészeti doktori iskola, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjam továbbadni neked is az angol nyelvet.

Kövér Gábor

német nyelvoktató

“Több, mint 10 évig tanítottam német nyelvet egy gimnáziumban, valamint Magyarország legnagyobb nyelviskolájában. Sok diákot felkészítettem különböző nyelvvizsgákra. Volt olyan csoportom, ahol kivétel nélkül mindenkinek sikerült a B2 nyelvvizsga. Ezután pár évig egy gyártó-kereskedő vállalkozás beindításával foglalkoztam, amelyben jelenleg is dolgozom. Majd pedig ismét elkezdtem nyelvet tanítani új lelkesedéssel és új lendülettel.”

IMG_9546

Küzmös Dóra

holland nyelvoktató

A Debreceni Egyetem Néderlandisztika szakán, majd Fordító és Tolmács Mesterképzésén végeztem tanulmányaimat. Ezidő alatt minden alkalmat megragadtam, hogy minél több időt töltsek el anyanyelvi környezetben, annak érdekében, hogy minél tökéletesebben elsajátítsam a holland nyelvet. Így több félévet is tanultam a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetemen, nyári egyetemeken is részt vettem, illetve egy félévet gyakornokként is eltöltöttem Brüsszelben. 

A tanítással még az egyetemi éveim alatt elkezdtem foglalkozni, és ezt igazából egy kedves ismerősömnek köszönhetem, aki hozzám fordult segítségért. Amikor elkezdtem vele tanulni, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy én ezt szeretném csinálni, így belevágtam. Miután elvégeztem az egyetemet, rövid ideig a Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékén is dolgoztam holland nyelvtanárként, majd hamar a multicégek világába csöppentem, ahol szintén napi szinten használom a holland nyelvet, de a tanítás továbbra is része maradt a mindennapjaimnak.

Az órákat mindig egyéni igényekhez igazítom. Fontos számomra, hogy tudjam, mi a diák célja, mik a tervei a jövőben a nyelvvel és mire szeretné leginkább fektetni a hangsúlyt. Az óráimon minden esetben nagy szerepet kap a beszédkészség fejlesztése, mivel tapasztalatom szerint általában ez a legnehezebb része a nyelvtanulásnak, mivel nincs elég lehetőség az idegen nyelv aktív használatára. Emellett a helyes nyelvtan elsajátítását is elengedhetetlennek tartom, hiszen a megfelelő nyelvtani ismeret és bő szókincs kombinánciója a kulcs ahhoz, hogy tökéletesen ki tudjuk magunkat fejezni. De ahogy a beszédkészség fejlesztését, úgy a nyelvtanozást is igyekszek mindig változatos módon belecsempészni az órákba, így nem kell attól félni, hogy az óra száraz szabályok bemagolásáról fog szólni. A cél, hogy a nyelvtanulás igazi élmény legyen.  

László André

francia nyelvoktató

Kíváncsi arra miről is énekel Edith Piaf? Akarja ismerni az igazi francia szlenget? Szeretné elsajátítani a hamisítatlan párizsi akcentust? Érdekli a francia kultúra és történelem? Vagy csak egyszerűen szeretne néhány alapmondatot megtanulni franciául? Én segítek Önnek! 45 évig éltem Párizsban, tudásomat nem csak az egyetemen szereztem, hanem az utca emberétől is. Minden, ami hétköznapi beszéd, és minden ami az „elit” osztály választékossága. Megtanítom Önnek a francia nyelvtant, miközben hallgatunk dalokat, nézünk filmrészleteket, olvasunk klasszikusokat is– így tanulhatja velem a világ egyik legdallamosabb nyelvét. Kezdőtől anyanyelvi szintig.

Laszlóczki László

nyelvoktató

Laszlóczki László vagyok, egyéni vállalkozásban szabadúszóként nyújtok nyelvi szolgáltatást; szakfordítást, tolmácsolást és nyelvoktatást magyar-angol nyelvpárban. Már fiatal koromban felismertem az idegennyelvben rejlő lehetőségeket. Mindig nyitott és motivált vagyok az új lehetőségekre, új emberek megismerésére és különböző kultúrák felfedezésére.

Angoltanári-történelemtanári diplomámat 2017-ben szereztem Szombathelyen a Nyugat-magyarországi egyetemen. Tanulmányaimat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett műszaki, gazdasági és társadalomtudományi szakfordítói diplomával egészítettem ki 2019-ben. Az élethosszig tartó tanulás szelleme nagyon közel áll hozzám, ezért jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola Fordítástudományi Doktori Program hallgatója vagyok.

Korábbi tapasztalataim között szeretném megemlíteni, hogy az angol nyelvet általános iskolában és nyelviskolában is tanítottam. Vállalati közegben pedig a Paksi Atomerőműben vállaltam több ízben is angol nyelvoktatást. Ezen kívül két szemeszterben is volt szerencsém a jövő angoltanárait, fordítóit és tolmácsait oktatni az Eötvös Loránd Tudományegyetem Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékén. Jelenleg Budapesten élek és tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, minden egyéni és csoportos órámat online tartom.

Lendvay Beatrix

Anyanyelvi tanácsadó, finn nyelvoktató

A finn nyelvvel véletlenül ismerkedtem meg. Minden úgy kezdődött, hogy au-pairként kikerültem Finnországba. Utazás előtt gyorsan megvettem az akkor kapható egyetlen nyelvkönyvet, és csak mintegy 50 szót sikerült megtanulnom belőle, annyira furcsa volt a nyelv. Aztán az anyanyelvi környezet megtette a magáét, szinte ragadt rám a finn.

Hazatérésem után magyar-angol szakos tanári diplomát szereztem az ELTE TFK-n, majd folytattam a tanulmányaimat a ELTE BTK angol-finn szakán. Közben újra eltöltöttem egy kis időt Finnországban, a Helsinki Egyetemen ösztöndíjjal, majd 8 évig tanítottam szuper nyelviskolákban felnőtteknek angolt és némi finnt, majd más területre csábítottak el a finn nyelvtudásom miatt: a fuvarozás területére. Pár évvel később maradtam a szakmában, de már finn cégnél. A tanításhoz tavaly tértem vissza, s az online oktatás nekem nagyon megtetszett. Dolgozom továbbra is a fuvarozócégnek, de már kevesebb óraszámban, valamint anyanyelvi tanácsadóként is működöm. Terveim között szerepel a magyar mint idegen nyelv szakirányú továbbképzés elvégzése 2021-ben.

Óráimon változatos módszereket alkalmazok, sokat beszélünk, fontosnak tartom az adott kultúra megismertetését is, de a nyelvtanra is nagy hangsúlyt fektetek. Mindezt a nyelvtanuló igényeihez és képességeihez igazítva.

A finntanulás egy izgalmas kaland, próbáljátok ki!

László beáta

Holland, spanyol, angol nyelvoktató

Angol, spanyol, holland és magyar nyelvet tanítok, illetve másik 4 nyelven is beszélek folyékonyan. 9 év nyelviskolai és magántanári gyakorlattal rendelkezem. 17 éves koromban kerültem Mexikóba egy középiskolai csereprogramnak köszönhetően, azóta járom a világot, eddig 10 országban éltem és dolgoztam.

Szenvedélyem a nyelvtanulás és tanítás.
Sok türelemmel, pozitív hozzáállással, lelkesedéssel, közvetlen, jó hangulatú, rugalmas és beszédközpontú órákkal igyekszem a diákjaimmal is megszerettetni az általuk választott nyelvet és kultúrát.

Mindig igyekszem dinamikus és élvezetes órákat tartani, az vallom, hogy minél jobban érzed magad, annál több információ ragad meg, vagyis többet tanulsz. A változatos tananyagot fontosnak tartom, a lehető legrosszabb az, ha a diák unatkozik, vagy nem motivált. Sok-sok könyvet (pdf formátumban), cikket, audio fájlt, zenét, videót, podcastot használok.

456BBB52-D733-4F1F-9343-857F36FDE7B1

Martényi Nóra

angol nyelvoktató

Két dolog van, amit imádok: emberek életét megismerni és azt a hatást figyelni, ahogy egy idegen környezet a személyiségünket és világszemléletünket változtatja. Külföldi kalandjaim gimnázium után Amerikában kezdődtek, ahol 8 évet éltem. Ezen kívül még 3 évet töltöttem el Angliában és párat még itt-ott Európa más országaiban.
Jelenleg pszichológusként is dolgozom, így mind az angol nyelvtanulásban, mind pedig egy tartós külföldi út előtti lelki felkészülésben is szívesen segítek.
Angolul tudni egy kincs, amely egy új világ értékrendjét, gondolatait, innovációit és tudását engedi nekünk megérteni. Angoltanárként az a célom, hogy segíteni tudjak a nyelv hétköznapi használatában, hogy diákjaim könnyűszerrel tudjanak kommunikálni munkájuk, külföldi kirándulásaik vagy akár tanulmányaik során.

Mázló Krisztina

angol nyelvoktató

Gimnáziumos korom óta nagyrészt angolul hallgattam az óráimat. Ennek köszönhetően mára már magabiztosan használom és tanítom is az angol nyelvet. Eddigiekben főleg gyerekekkel foglalkoztam, kezdőkkel és újrakezdőkkel, akikkel nagyon hamar megtalálom a közös hangot és ők is hamar feloldódnak a barátságos, könnyed, de mégis hatékony óráimon. Következetesség, elszántság, céltudatosság és nyitottság jellemez és ezt próbálom a diákjaimra is ráragasztani. 

Mikoly-Hetei Adrienn

holland nyelvoktató

Mikoly-Hetei Adriennek hívnak, holland nyelvet oktatok. Jelenleg a Debreceni Egyetemen írom PhD-dolgozatomat holland irodalom és nyelvoktatás témakörében. A Néderlandisztika Tanszék tanársegédjeként grammatikát, íráskészséget, verbális kommunikációt, irodalmat és fordítást oktatok.

Tanulmányaimat Debrecenben, a Bécsi Egyetemen, a Leuveni Katolikus Egyetemen és a Zeisti Nyári Egyetemen folytattam. Körülbelül tíz éve tanítok: az egyetem mellett magán és céges nyelvórákat is rendszeresen tartok.

Mivel több ízben éltem és dolgoztam külföldön, magam is megtapasztaltam, hogy a grammatikán túl melyek azok a vetületei a holland nyelvnek, melyeket egy külföldi munkavállalónak gyakorlatias okokból feltétlenül ismernie kell. Óráimat természetesen a tanulók igényeire szabom, vagyis akár külföldre készülő vagy már ott tanulók számára is tudok segítséget nyújtani.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az óráimon a szükséges nyelvtani ismeretek átadásán túl nagy hangsúly kerüljön a kommunikációs készségek fejlesztésére is, amit irányított és kötetlen beszélgetések formájában, audiovizuális eszközök segítségével érünk el.

Mikoly Zoltán

német nyelvoktató

Mikoly Zoltánnak hívnak, jelenleg doktori disszertációmat írom a Debreceni Egyetemen német nyelvű irodalomból. Ugyanitt a Germanisztikai Intézetben tanítok tanársegédként – német nyelvet, verbális kommunikációt, általános és gazdasági szakfordítást, továbbá üzleti levelezést. Körülbelül tíz éve tanítok: az egyetem mellett nyári kurzusokat tartottam Frankfurtban a Goethe Egyetemen, de több ízben tanítottam céges nyelvoktatás keretén belül is. Emellett akkreditált nyelvvizsgáztató vagyok a Goethe Intézet nyelvvizsgáinál, rendszeresen fordítok és tolmácsolok.

Óráimat egyértelműen a hallgatók igényeihez igazítom. Segítséget tudok nyújtani a tanulmányaikat külföldön folytatóknak is az akadémiai nyelv elsajátításában, ugyanakkor a külföldi munkavállalóknak is, akik a külföldi tartózkodásukhoz és kint végzett munkájukhoz elengedhetetlen gyakorlati nyelvtudásra tehetnek szert. Ez utóbbit illetően magam is többéves külföldi munkavállalói tapasztalattal rendelkezem.

Óráimon a legkülönfélébb módszereket vegyítem egymással, mint például a grammatikai-fordítási, az interkulturális vagy a kommunikációközpontú módszereket. Az online órák természetesen audiovizuális anyagok (német videók, filmek, zenék, hanganyagok) bevetését sem mellőzik, továbbá nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő kiejtés elsajátítására is.

Müller Klaudia

kínai nyelvoktató

Aki egy kicsit is ismer engem, biztosan tudja, hogy van két dolog, amit nagyon szeretek: az egyik Kína, a másik pedig a nyelvtanítás. Ez mióta csak az eszemet tudom, így van, nem meglepő hát, hogy az érettségi után a Keleti nyelvek és kultúrák alapképzésre felvételiztem, melyet egy Kínai tanári szakos mesterdiploma követett Sanghajban. Tanulmányaim alatt sokat tanultam a kínai anyanyelvi tanárok módszereiről, melyeknek egyes részeit be is építettem saját tanítási stílusomba. Tanításkor különösen nagy hangsúlyt fektetek a beszédközpontúságra, az interaktivitásra, illetve a kínai nyelv talán legkritikusabb részének, az írásjegyek logikájának a megértésére. A nyelvi készségek elsajátítása mellett a kínai kultúra megismerését is fontosnak tartom, beépítem az óráimba. Számomra kiemelten fontos, hogy tanulóközpontú oktatást valósítsak meg, ahogy az is, hogy a fejlődés mellett a tanulás élvezete is mindig jelen legyen.

Nagy Dóri

német nyelvoktató

Sziasztok kedves tanulni vágyók! Nagy Dóri vagyok, közgazdász, cégvezető, tanár és szívesen segítek neked eligazodni a német nyelv rejtelmeiben. Szép, hangzatos és legfőképp logikus nyelvről beszélünk, amit vétek lenne egy legyintéssel elintézni, hogy „ez nekem úgysem megy”. De igen, menni fog! Akár munkavállaláshoz kell, akár a szakmai nyelvet szeretnéd megismerni, akár a szóbeli kommunikációdon javítanál, akár nyelvvizsgára készülsz, keress bátran. Minden órán igazodom hozzád, garantáltan jókedvvel, örömmel, motiváltan, hisz hálás vagyok a veled való közös munkáért!

Nagy Lívia

német nyelvoktató

Büszke vagyok, hogy itt lehetek ebben a remek online nyelvtanár teamben. 30 éve tanítok, sok-sok fiatalt és felnőttet megtanítottam már jó szinten németül beszélni. Sokat utaztam, diák- és tanárcsoportokat kísértem, tolmácsként, projektkordinátorként bejártam a német nyelvterületet. Ha jó hangulatú németórákon szeretnéd tempósan elsajátitani a nyelvet, szívesen megtanítlak. Maximálisan személyre szabott órákon segítek megvalósítani a nyelvi céljaidat.

Nedev Ágota

japán nyelvoktató

A papírhajtogatással indult minden, aztán jött a kultúra, az ételek. Csak ennyit mondok és kitalálod: szusi, vagyis irány Japán! Egyetem alatt cserediák lehettem Fukushimában, így bátran ki merem jelenteni saját tapasztalatból: ha fejest ugrottál az animék vagy a mangák világába, ha a szamurájok vagy gésák hazájába húz a szíved esetleg egy kicsit is odavagy a japán gasztronómiáért vagy éppen a teakultúráért és nem riaszt vissza az egzotikum: kezdj el japánul tanulni!

Sokan azt mondják, nehéz a japán nyelv, pedig csak egy igazén titkos dolog kell hozzá: hogy igazán elhatározd magad: ganbattekimasu (azaz mindent bele fogok adni)! Számtalan érdekes eleme is egybekapcsolódik a kultúrának a nyelvtanulással, mint a matsurik világa (japán tradicionális ünnepek), a sintó (vallásként értelmezett tisztelete a dolgoknak) vagy éppen az az elegancia és optimizmus, amit úgy hiányolunk mi itt Európában.

Téged mi vonz a Távol-Keletben? Fedezzük fel együtt a japán kultúrát!

IMG_2170

Offenbächer Csenge

jogi szaknyelvoktató angol nyelven

Offenbächer Csenge vagyok, végzős joghallgató. Tanulmányaim során számos lehetőségem adódott megmérettetni magam idegennyelvi környezetben, két nemzetközi jogi témájú perbeszédversenyen vettem rész az egyetemet képviselve, illetve három hónapot töltöttem az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságán is, mint emberi jogi gyakornok, ahol mind szakmai, mind pedig nyelvi tudásomat mélyíthettem el igazán. Mindenképpen úgy gondolom, hogy a fiatal diplomások, akik igazán jól beszélik a szakmai idegen nyelvet is, megfizethetetlenül sokat jelentenek a munkaerőpiacnak. Szeretném átadni a szerzett tudást és tapasztalatot. Mivel jogászként elengedhetetlen a precizitás és ennek meg kell mutatkozni a nyelvtudásban is, így szeretném elsősorban megszerettetni az angol jogi szaknyelv – bár elsőnek zavarosnak tűnhető, de gyönyörű világát.
CleanShot 2021-07-01 at 13.24.26

Papp Borbála

olasz és angol nyelvoktató

Papp Borbála vagyok, vagy ahogy mindenki ismer: Bora. Az ELTE harmadéves angol-olasz tanárszakos hallgatója vagyok. Több mint egy éve tanítom mindkét nyelvet széles korosztálynak, online és hagyományos körülmények között is körülbelül B2 szintig. Kiskorom óta az idegen nyelvek szerelmese vagyok, nemrégiben kezdtem el finnül is tanulni. Nagyon élvezem, hogy meglévő tudásomat átadhatom másoknak, és hozzájárulok fejlődésükhöz. Büszkeséggel tölt el, ha az én segítségemmel juthat el valaki egyik lépésről a következőre. Fontosnak tartom, hogy a mai világban több idegen nyelvet is beszéljünk, és nyelvi tudásunk valóban magabiztos, hasznos és praktikus legyen. Az óráimat mindig személyre szabottan, úgy tervezem, hogy a tanítványok érdeklődését, motivációját folyamatosan fenntartsam, melynek következtében biztosan haladni tudunk az elérni kívánt célok és tudás megszerzése felé.

Plesz Dóra

német nyelvoktató

Plesz Dóra vagyok, okleveles német- és magyar mint idegen nyelv-tanár. A németen kívül beszélek felsőfokon angolul, jelenleg középfokon franciául, középfokon törökül, és nemrég kezdtem oroszul tanulni.

Német és magyar tanítási gyakorlatomat az ELTE nyári egyetemén, valamint a XX. kerületi Német Nemzetiségi Gimnáziumban , majd Bécsben, a Bécsi Magyar Iskolában végeztem, ahol német és magyar nyelvet is tanítottam, valamint napközit is vezettem. 4 éve magánúton tanítok nyelvet, kevesebb csoportos, gyakrabban egyéni órákat tartok, személyes és online formában is.

Angol és francia nyelveket is tanítottam több ízben, főleg ismerősöknek, rokonoknak, de már több sikeres alap- és középfokú nyelvvizsgára is készítettem fel őket annak ellenére, hogy a diplomám német és magyar nyelvekre szól.

Alapvetően a kommunikációközpontú órákat részesítem előnyben, de fontosnak tartom a biztos nyelvtani alapokat is nyelvtől függetlenül. Klasszikus ének tanulmányaimat is felhasználva gyakran bevonom a zenét is a tanításba. Nyitott vagyok az új módszerekre, folyamatosan keresem az új anyagokat, készítem is folyamatosan őket, illetve tájékozódom a legújabb nyelvi fordulatokról az anyanyelvi ismerősöktől és internetes oldalakról.

Körülbelül egy éve kezdtem el a közvetítő nyelv minimalizálását az óráimon, a visszajelzések abszolút pozitívak, persze ezt is egyénre kell szabni, volt olyan tanulóm, akinek a türelmetlensége, impulzivitása miatt ezt nem sikerült teljesen bevezetni , itt visszatértünk az eredeti módszerhez. Minden módszert egyénre kell szabni, úgy gondolom.

Szeretek szövegekkel dolgozni, már a kezdetektől, mert azok alapján már a kezdetektől megismerheti a tanuló a nyelv gondolkodását, rögzülnek a bevett fordulatok, hiszem, hogy a nyelvnek a karakterét, gondolkodását kell megéreznie, és egyre könnyebben „áll rá” a saját gondolkodásunk a nyelvre.

Remélem, mielőbb együtt dolgozhatunk. Előre is köszönöm a bizalmat,
Plesz Dóra , nyelvtanár

Polonyi Hajni

angol nyelvoktató

Polonyi Hajni vagyok, 2000-ben szereztem az első, tanári diplomámat és nem csak a tanítás területén próbáltam ki magam, hanem 14 év diplomáciai kereskedelemfejlesztési tapasztalattal rendelkezem, amely a nyelvtudás mellett alkalmat adott arra is, hogy nem csak tankönyvben láttam üzleti tervet és makrogazdasági és ágazati elemzéseket, hanem írtam is jónéhányat. Tartottam szakmai előadást 5 és 200 fős közönségnek is. Emellett mindig volt néhány magántanítványom. 

Általam nagyra tartott nyelvészek, fordítók nyilatkoztak az angol nyelvhez fűződő „szerelmükről”, így elfogadtam, hogy nem vagyok őrült csak azért, mert én is így érzek. 

Emlékszem a legelső mondatra, amit ötödikben megtanultam: Could you pass the salt, please? És ezzel meg is pecsételődött. Mindent lefordítottam, amit találtam. A körülöttem lévő tárgyak neveit, a fejemben a gondolatokat, a magammal folytatott párbeszédeket, kedvenc mondatokat a kedvenc könyveimből. Tényleg mindent. Nyilván ezek nélkülöztek minden nyelvtani szabályt, angolos kifejezést és minden egyebet, ami ahhoz kell, hogy a szöveg egy másik nyelven is megállja a helyét. Emlékszem arra is, amikor 17 évesen eljutottam, életemben először Angliába. Ott voltam, amirol eddig csak könyvekből tanultam. Ez volt a második pecsét. 

Nem akartam tanítani, inkább elszegődtem oda, ahol használni is tudtam az angolt. Sokat utaztam, sokat beszéltem angolul. Örültem, amikor azt kérdezték, Anglia melyik részéről származom. Vicces volt látni a sok elképedt arcot, hogy egyszerre néhány napnál többet nem töltöttem Angliában, nemhogy ott születtem volna.

Az angol nekem olyan, mint egy nagy, puha, rózsaszín vattacukor felhő. Amikor angolul beszélek, gondolkodom, olvasok vagy tévézem, olyan, mintha ez a felhő lenne az ágyam, a fotelem, ami körülölel. Még az is jobban megy angolul, ha le kell írnom egy-egy érzést. Nagyon gyakran álmodom angolul. 

Azt gondolom, hogy talán mindegy is milyen nyelvet tanulsz, csak tanulj. Sokkal többet fogsz megérezni egy ország kultúrájából, az emberekről, az ételeikről, mint egy kéthetes körutazással múzeumról múzeumra járva. 

Az én kéretlen tanácsom, hogy találj magadnak Te is egy nyelv-szerelmet és megváltozik körülötted a világ. Én én az angolos dating agency-d lennék szívesen.

Schirrmacher Szilvia

németnyelv-oktató, kvalifikált tréner

Az idegennyelvek szeretete egészen korán kezdődött, és már gimnazistaként elkezdtem korrepetálni németből. Később Németországban, a Brémai Egyetemen tanultam germanisztika-lingvisztika szakon és itt tanítottam egy évig magyart, mint idegennyelvet is. Több mint két évtizedes magántanári tapasztalattal rendelkezem, ezalatt a tanítványokat rengeteg különböző nyelvtanulási cél elérésében volt lehetőségem támogatni egyéni, páros és kiscsoportos órákon. Másfél évtizeddel ezelőtt az elsők közt kezdtem el online is oktatni. Anyagaim és tanítási módszereim online oktatásra szabottak. 

Mindig a tanuló igényei szerint alakítom az órát és a tananyagot, fontosnak tartom, hogy minél többet beszéljünk németül. Az írásbeli gyakorlás is fontos, de ezzel nem a tanóra idejét töltjük, hanem házi feladat formájában adom fel. A tanultakat egyből aktívan gyakoroljuk, elkerülve, hogy a passzív tudás szintjén megálljunk. Csak olyat tanítok, amit az anyanyelviek is használnak, mivel német férjem által én is egész nap németül kommunikálok. Élő nyelvet és akcentusmentes kiejtést fogok átadni neked, a dialektusoktól, szaknyelvtől sem riadok vissza. Segítek, hogy erős alapfokú tudásodat középfokra, és onnan akár C1-C2-es szintre is fel tudd fejleszteni. 

Pontosan tudom, hogy Neked is időből van a legkevesebb, ezért törekszem rá, hogy még az elején megbeszéljük és aztán később is szem előtt tartsuk egyéni céljaidat, melyek elérésében kvalifikált trénerként megfelelő tanulási tippekkel is támogatlak.

Marcus Schirrmacher

német anyanyelvi oktató

Már Te is tudod, hogy a nyelvtudás, és emiatt a nyelvtanulás fontos, hiszen itt vagy és érdeklődsz. De az sem mindegy, milyen módszerrel tanulsz. Én mindig is az új, innovatív megoldások híve voltam (több új projektet is támogattam béta-teszterként, pl. Facebook, Google, Waze, Bubi, Wundercar). A több mint 15 éves tanítási tapasztalatommal kimozdítalak a komfortzónádból és megtanítalak gátlások nélkül folyékonyan németül kommunikálni. Óráimon 100%-osan azt és úgy tanulod, amit és ahogyan a németek is mondják. Ha érdekes, izgalmas, „nem tankönyvszagú” tananyagra vágysz, nálam jó helyen vagy. Nyelvterületre költözöl, vagy már ott élsz? Van már egy erős alaptudásod, de nem mersz megszólalni? Segítek legyőzni a félelmet, meglátod, nem ördöngösség elkezdeni németül beszélni! Egyéni, páros és kiscsoportos óráimon autentikus és változatos anyagokat használunk, melyekkel szinte észrevétlenül, jó hangulatban tanulsz meg gátlások nélkül kommunikálni németül. Céges interjúztató- és munkatapasztalatomat felhasználva felkészítelek az állásinterjún várható helyzetekre és a munkahelyi nyelvhasználatra. Ha speciális területen dolgozol, szaknyelvre van szükséged, fordulj hozzám és begyakoroljuk a szakmádhoz szükséges németet, hogy gond nélkül tudj kommunikálni a kollégákkal. C2-es, anyanyelvi szintig vállalok felkészítést, magyarul és angolul is beszélek. 

CleanShot 2021-11-30 at 16.46.04

Sámson Gergely

angol nyelvoktató, nyelvi coach és tréner

Sziasztok, Sámson Gergely vagyok, újságíró (és sokminden egyéb). Mindig is kíváncsi ember voltam, igyekszem minél több mindent megismerni a minket körülvevő világból, talán innen is jön a nyelvek szeretete. A portugállal a kapcsolatom 2006-ban, a brazil zenének köszönhetően indult. 2009-2010-ben tanultam és dolgoztam Portugáliában, és azóta is visszajárok, ha csak tehetem, hiszen baráti kapcsolatok kötnek az országhoz. 2016 óta oktatok (európai) portugált. A nyelv tanításán kívül fontosnak érzem, hogy a portugál kultúrát is közelebb hozzam a diákjaimhoz.

Olá a todos, sou Gergely Sámson, jornalista (entre outras coisas). Sempre fui uma pessoa curiosa que tentava conhecer o melhor possível o mundo à nossa volta. A paixão pelas línguas, talvez venha daí. A minha relação com a língua portuguesa começou em 2006, graças à música brasileira. Estudei e trabalhei em Portugal em 2009 e 2010, e, desde então, volto sempre que possível, pois fiquei com fortes laços de amizade. Ensino português (de Portugal) desde 2016. Para além de ensinar a língua, também acho importante aproximar a cultura portuguesa dos meus alunos.

Schmidt DáviD

angol nyelvoktató, nyelvi coach és tréner

Önkifejezésünk (egyik) legfontosabb eszköze a nyelv, amit beszélünk és tanulni szeretnénk. Klassz dolog a szókincs és a nyelvtan fejlesztés, de tudod is használni, amikor eléd állnak a sorban vagy ha a főnököd kiakaszt?  Vagy amikor összenézel Vele egy koncerten, esetleg egy társaságban szeretnél állást foglalni? 

Téged mi foglalkoztat? Mi az, amit Te szeretnél szavakba önteni?  Engem a kíváncsiság motivál és a támogatás, amit a céljaid elérésében ajánlok fel. Voltak már diákjaim 2 és 75 éves kor között.  Tanultunk és játszottunk oviban, iskolában, irodában és tréningeken is. Ahány ember, annyi cél, annyi színes eszköz és feladat. Ami összeköti őket, az a közös igény a fejlődésre, hogy saját gondolataikat, véleményüket és érzéseiket megoszthassák. Hogy megtanulják mit, hogyan mondjanak a megfelelő időben őszintén, hitelesen és pontosan. 

Ezt gyakorlom magam is, ebben vállalom, hogy támogatlak.

Somodi Judit

angol nyelvoktató

Ha valaki megkérdezni, hogy számomra mit jelent a munkám és mit
jelent az angol nyelv, csak annyit szoktam válaszolni, hogy mindent.
Olyan szenvedély ez az életemben, amit semmi sem tud csillapítani,
csak egy jó vaskos szótár lapozgatása. Mint ahogy kedvenc egyetemi
tanárom mondta egyszer, reméli, hogy szótárral a kezében éri majd
a halál, én is el tudom képzelni magamat, de remélem az utolsó
oldalon fogok tartani….

A nyelvet tanítani ugyanúgy szeretem, mint tanulni, élvezettel és
lelkesedéssel.

Különösen fontosnak tartom a kiváló kiejtés elsajátítását,
mely azért nem akkora ördöngösség, mint gondolnánk. Szívesen
segítek benne, hogy bárkinek jobban érthető legyen a beszéde és
egyben maga is mérföldekkel jobban fogja érteni a hallott szöveget
és magabiztosabban fog kommunikálni.

Sváb Ágnes

dán nyelvoktató

Már az egyetem skandinavisztika szakjának elvégzése alatt, két dániai ösztöndíj között kezdtem el dánt tanítani egy nyelviskolában. Általában egyéni órákat tartok, ahol az alapok elsajátításával kezdünk, de néhány diákomat C1-es nyelvvizsgához is hozzá tudtam segíteni. A legfiatalabb tanítványom általános iskolás volt, a legidősebb nyugdíj előtt állt, de tanítottam már orvosi szaknyelvet is angol közvetítőnyelvvel, és most főleg középiskolás csoportjaim vannak.

Ami minden órában közös, az az, hogy partnerként tekintek minden nyelvtanulóra: az erősségeidre, meglévő tudásodra építek, a te igényeid köré szervezem a tevékenységeket. Gyakran adok és kérek visszajelzést. És ami a legfontosabb: a dán nyelv megismerésével egész Skandinávia kinyílik, az északi kultúra pedig olyan színes és ragyogó, mint az északi fény.

Szabó Hilda

angol-, olasz-, spanyol nyelvoktató

Angol, olasz és spanyol nyelvet tanítok, valamint magyart mint idegen nyelvet angol vagy olasz közvetítőnyelvvel. Immár több évtizedes nyelvtanári tevékenységem alatt nagyon sok tanulót kísértem végig egy-egy nyelv és a hozzá tartozó kultúra megismerésének izgalmas, kihívásokkal és sikerélményekkel teli útján. Hosszabb ideig éltem vonatkozó nyelvterületeken, ahol tanultam az ùj nyelvet és tanítottam valamelyik “régit”. Jelenleg is visszajárok egy olaszországi egyetemre vendégoktatónak. Szakterületem a nyelvtanítás módszertana.

Mi lenne hát az a módszer, ami elvezet a célhoz? Annyi módszer létezik, ahány tanuló van. A siker kulcsa megtalálni mindenki egyéniségének, képességeinek, korának, a lelki beállítottságának legjobban megfelelőt. A cél pedig a nyelv magabiztos, célravezető használata valódi élethelyzetekben; a folyékony eredményes kommunikáció. A beszédfolyamatosság mellett ugyanúgy célunk a nyelvhelyesség és a nyelvi pontosságra való törekvés.   

A közösen megtervezett rugalmas tanulási programunkat jó hangulatù, pozitív légkörű, stresszt nem ismerő órákon valósítjuk meg. 

Tanár és tanuló együtt megtaláljuk az utat, hogy a nyelvtanulás ne csak feladat, hanem  igazi örömforrás legyen.

Szabó-Szűcs GABRIELLA

angol- és német nyelvoktató

A nyelvtanítás a szenvedélyem és a hivatásom. Angol és német nyelvet tanítok online, de a spanyol nyelvvel is jól elboldogulok, illetve a lengyel nyelv tart még a bűvkörében. Az angol nyelv kislánykorom óta az életem részét képezi, valahogy olyan számomra, mint a levegő. A német nyelvnek pedig a logikáját szeretem.

Anglisztikát és germanisztikát tanultam az egyetemen, ahol angol- és némettanárként végeztem. A pályafutásomat azonban multicégnél kezdtem, itt középvezetőként rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtam. Sokat interjúztattam, projekteket irányítottam, emberekkel foglalkoztam, így az üzleti angolt is hitelesen tudom tanítani.

Ami a külföldi tapasztalataimat illeti, dolgoztam az USA-ban és éltem Hollandiában, illetve egy időben gyakran megfordultam Londonban is.

A nyelvtanítás mindig is jelen volt az életemben, a multis vezetői pozícióm mellett is esti nyelvtanfolyamokat tartottam. 5 éve döntöttem úgy, hogy hivatásomat követve, teljes mértékben a tanítással szeretnék foglalkozni.

Vallom, hogy a tanulást sosem szabad abbahagyni. A neuroscience (idegtudomány) területén tett felfedezések és kutatások elbűvölnek, ezért folyamatosan olvasom a témával összefüggő szakirodalmat. Ennek az érdeklődésemnek köszönhetően találtam rá a Neurolanguage Coaching® tanfolyamra, azóta pedig végzett Neurolanguage Coachként az itt szerzett tudást is beépítem a nyelvtanítási gyakorlatomba.

Ezenkívül elárulom, hogy két aranyos kislánynak vagyok az anyukája, emellett pedig a sport is fontos szerepet játszik az életemben. 10 évig foglalkoztam harcművészettel, most pedig a nőiesebb mozgásformák felé kacsingatok. A legpihentetőbb tevékenység számomra az olvasás.

Szalkai Zsófia

angol nyelvoktató

Gyerekkorom óta érdekelnek a nyelvek, emlékszem, ahogy pár évesen Balatonon a turistákat hallgattam és próbáltam kitalálni, hogy működhetnek a különböző nyelvek. Ezen kívül imádok utazni, egyetem alatt hátizsákkal, couchsurfinggel bejártam Európát, sok embert megismertem, éltem a hétköznapjaikat velük. Turizmus-vendéglátást (BGE) tanultam és angol-olasz szakon (ELTE) végeztem Budapesten és ez alatt az idő alatt Erasmusos diákokkal laktam egy albérletben, külföldi munkatársakkal dolgoztam így többet használtam az angolt, mint a magyart az egyetemi évek alatt. Veszprémben elvégeztem az angoltanári mesterszakot és nyelviskolában, Waldorf iskolában és magántanárként tanítottam. Lelkes, energikus, pozitív személyiség vagyok és a tanítás nagyon inspirál és feltölt, ami átragad a tanítványokra is. Jelenleg Győrben élek férjemmel és két gyermekemmel. 

Székely Tünde

angol nyelvoktató

A társadalomtudományok terén több, mint 8 éves egyetemi oktatói tapasztalattal, illetve felsőfokú angol nyelvvizsgával (Cambridge Advanced Exam) rendelkezem. A mindennapi angol nyelv ismerete mellett az üzleti és az akadémiai angol szaknyelvet is ismerem és napi szinten aktívan használom. Az angol nyelvóráim coaching szemléletűek és beszédközpontúak. A tananyagok interaktívak, szórakoztatóak. Folyamatosan fejlesztem az angol nyelvtudásom. Továbbá főként B2-es és C1-es tudásszintnek megfelelő offline és online szakmai anyagokkal rendelkezem. Személyre szabott oktatást nyújtok mindenki számára, az egyéni igényeknek megfelelően.
Az órákra kizárólag online, Skype-on kerül sor.

CleanShot 2021-11-20 at 10.56.20

Szilágyi Orsolya

norvég nyelvoktató

Szilágyi Orsolya vagyok, az ELTE BTK Skandinavisztika tanszékén diplomáztam 2001-ben. Egyetemi tanulmányaim során egy évet töltötte az Oslói Egyetemen, ahol egy külföldön norvég nyelvet oktatók számára kidolgozott képzésen vettem részt, Grunnfag i norsk i utlandet.

Diplomám megszerzése óta folyamatosan oktatom a norvég nyelvet, de oktatáson kívül más területeken is kamatoztattam nyelvtudásom.
Helyettesként dolgoztam a budapesti Norvég Nagykövetség Konzuli Osztályán és a nagykövet titkárnője is voltam egy éven keresztül.

2010 óta egyéni vállalkozóként idegenvezetéssel is foglalkozom, valamint szépirodalmi műveket fordítok. Oktatóként főként
magántanárként tevékenykedem, folyamatosan készítek fel Magyarországon és főleg Norvégiában élő tanítványokat Norskprøve, illetve Bergenstest nyelvvizsgára, de volt olyan tanítványom is, akit állampolgársági ismeretekből készítettem fel vizsgára.

Jelenleg a Skandináv Ház Alapítványnál tartok nyelvtanfolyamokat, de az évek folyamán különböző nyelviskolákban is oktattam, mint pld. Interlanguage, Berlitz Virtual Classroom, Johnsen AS.

Oktatói tevékenységem mellett pillanatnyilag PhD tanulmányokat is folytatok az ELTE BTK Skandinavisztika Tanszékén, ahol hallgatói tevékenységem mellett oktatok is az első és a második évfolyamon.

Több, mint 20 éves pályafutásom során nagy tapasztalatot szereztem a nyelvoktatásban, úgy gondolom, hogy a szakmai szempontokon kívül emberileg is jól fel tudom mérni tanítványaimat és a legjobb utat tudjuk választani a kitűzött cél eléréséhez.

Thomas Tucker

héber nyelvoktató

I am a TEFL-TESOL & TEFL Business certified English teacher with experience of 32 years in teaching general and Business English, and also 15 years of online teaching. I hold a degree of MA in the Russian language too. Since I obtained my Ph.D. in Humanities in Israel, I teach Hebrew as well. I also prepare students for various language exams. My main goal is to teach and educate my students on communication.

Thomson Anita

angol nyelvoktató

Angol nyelvtanár és idegenvezető vagyok. Gyermekkorom óta nagy érdeklődéssel voltam a nyelvek és az utazás iránt, így már egész fiatalon tudtam, hogy milyen irányban szeretnék majd elindulni.
5 éves Angliai tartózkodásom alatt tanultam és dolgoztam, és közben volt lehetőségem igazán jól megismerni az országot, illetve annak kultúráját.
20 éves tanítási tapasztalattal rendelkezem, tanítottam általános iskolában, nyelviskolában, vezettem céges tanfolyamokat, valamint folyamatosan oktattam egyéni óra keretében is. 

Az óráimat a diákok igényeihez, szintjéhez igazítom. Igyekszem élvezetessé tenni a nyelvtanulást a diákjaim számára, hogy öröm legyen a tanulás.
Bármi is legyen a motivációd, akár nyelvvizsga, külföldi munkavállalás vagy angol nyelvű állásinterjú, keress bizalommal!
Vállalok általános és idegenforgalmi szakmai nyelvvizsga felkészítést is.

 
CleanShot 2021-09-27 at 15.39.47

Török Gabriella

angol nyelvoktató

Kilenc évesen kezdtem angolul tanulni egy olyan tanártól, akinek játékossága, szakmaisága és végtelen türelme magával ragadott. Ebben a szellemben igyekszem én is átadni a tudásomat, motiválni és elhitetni, hogy angolul tudni mindenkinek lehet és mindenkinek lehet jó/jól.

Tapasztalatomat nemcsak magánoktatásban, de nyelviskolában, csoportos órák alkalmával is bővítettem. Általános iskolásokkal jöhet Muzzy vagy a Minecraft, középiskolásokkal vitatkozhatunk a családi szerepekről és cserélhetünk kedvenc zeneszámokat, felnőttekkel követjük a közéleti eseményeket, esetleg nosztalgiázunk. Vagy egyszerűen csak megtanulhatod, hogyan ne adjanak el a nyaralás alatt.

Pontosan tudom, milyen az asztal másik oldalán ülni, milyen nehéz kimondani az első mondatokat és fenntartani a kezdeti lelkesedést, ugyanis folyamatosan ülök én is azon az oldalon: spanyolt tanulok. Éppen ezért érzem, ha fáradt vagy, ha frusztrált vagy, vagyis mikor kell visszavenni, vagy éppen mikor tudunk

20210623_142212[1]

Urbánné Csefán Ildikó

angol nyelvoktató

Már gyermekkoromban a családtagokat játékból tanítottam, majd erre a pályára tudatosan készültem. Munkám több szálon futott hiszen terstnevelés-pedagógia majd angol végzettséget szereztem. Az utóbbi,- közel 20 év óta magántanár vagyok: óraadó tanárként 3-50 éves korig angolt tanítok iskolákban, cégeknél és magánóráimon. Mi is lehetne a mottóm? Talán: „ Egyén- Miért- Hogyan „ – mint célprogram. Így építem fel a munkámat akikkel együtt dolgozom. Szerencsés vagyok mert a magam útját járhatom, és szeretem a kihívásokat. A régi és az új módszerek , az új lehetöségek , a sok éves tapasztalatok felkészítenek a mindenkori feladatra. Tudjuk, nyelvet tanulni nem egyszerű, így örömmel tölt el ha mások életébe pozitív élményt hozhatok. Szabadidömben szeretek utazgatni. A különböző kultúrák mély emléket hagynak és cicáim, kutyáim hüségesen várnak haza. Szeretem a vízpartot, a görkorizást, a kerékpározást, a DIY munkákat és a túrázást,- föleg télen; vagy csak filmezni egy kis süti mellett. Olyan pályát választottam, ahol szükség van a megújulásra, hiszen aki emberekkel foglalkozik nem tud rutinból sikert elérni.
CleanShot 2021-09-27 at 15.34.44

Végh Orsolya

angol nyelvoktató

Végh Orsi vagyok, pici korom óta eljegyeztem magam az angol nyelvvel, ami azóta is meghatározza az életemet. A nyelvészet és a történelem iránti érdeklődés indított arra, hogy az egyetem után beutazzam Európát, nem turistaként, hanem a helyi kisközösségekkel együtt élve, színházi előadásokat és tréningeket tartva. Éltem egy dél-angliai kolostorban, Ausztráliában a Kenguru sziget szomszédságában, Indiában együtt dolgoztam Teréz Anya nővéreivel, tanítottam kicsi falvakban, ahol a homokba írtam, és 20 milliós nagyvárosban is. Az angol nyelvet 20 éve oktatom, legfiatalabb tanítványom 7, legidősebb 75 éves. Jelenleg külföldieket is tanítok az anyanyelvemre, ami sokszor nagyobb kihívás, de ezáltal is szélesedik a látókör. Önkéntesként tanítottam már nyelvet vakoknak is, számítógépes szoftver segítségével. Angliában elvégeztem egy színészképző iskolát, és azóta is használom a drámát a tanításban, magam is írok monodrámákat, novellákat, sokszor tanítványaimmal közösen. Voltam már idegenvezető, ahol boszorkányként mutattam be Budapest bűnügyi történeteit, idén pedig lakásszínházban adtam elő 7 dates c. darabomat. Jelenleg egy saját nyelvkönyvet írok (Barnabus kalandjai), amiben egy játék oroszlán elindul felkutatni szerelmét és indiai gyökereit, és az alaptól a középfokig eljuttatja a tanulót 60 fejezetben. Jógaoktató is vagyok, nyelvóráim is mozgalmasak, frissítő gyakorlatokkal, érdekes és aktuális témákkal, beszédcentrikusan. Beszélek még németül és spanyolul, ezeket a nyelveket is tanítottam már alapszinten.

profil

Zarándi Anna

német nyelvoktató

Nyitott, barátságos és könnyen alkalmazkodó embernek tartom magam. A nyelvoktatás nekem mindig többet jelentett mint egy munka, számomra ez inkább egy hivatás, egy szenvedély. A német tanulás nálam már az óvodában kezdődött, majd nemzetiségi osztályos általános iskolával és gimnáziummal folytatódott. Jelenleg az ELTE-n német tanár szakos hallgatóként kamatoztatom a sok év alatt felhalmozott nyelvtudásomat. A diákjaimat nem szeretem határok vagy szigorú szabályok közé szorítani, hiszen minden embernek más a tanulási stílusa, technikája. A kreativitást rendkívül fontosnak tartom, illetve azt, hogy az órák a diákok érdeklődéséhez és igényeihez illeszkedjenek. A célom, hogy ezt együtt kitapasztaljuk és minél hatékonyabban és szórakoztatóbban tanulhassuk meg együtt a német nyelvet. Szívesen oktatok diákokat a legkülönbözőbb korosztályokból. Szerintem ha nyitottak vagyunk és motiváltak akkor semmi nem állhat az utunkba és bármit elérhetünk.

Makula Gabriella

német, svájci német nyelvoktató

Anikó Szőcs

német nyelvoktató

Anikó Szőcs

német nyelvoktató

Nagyné Grausz Valéria

magyar angol közvetítő nyelven

Burkusné Ildikó

magyar angol közvetítő nyelven

Gulyás Anna

holland nyelvoktató

Kalmár Ildikó

német nyelvoktató

Bíró Judit

angol nyelvoktató

Kondor István

angol nyelvoktató

Pomsár Katinka

angol nyelvoktató

Kovács Áron

angol nyelvoktató

Nagy Emese

angol nyelvoktató és design oktató

Kaiser Anna

angol nyelvoktató

Szkiba Zsuzsanna

angol nyelvoktató

Benke Brigitta

német nyelvoktató

Tóth Ildikó

német nyelvoktató

Derecskey Veronika

angol nyelvoktató

Angol Fruzsi

angol nyelvoktató

Takácsné Sólyom Ágnes

német nyelvoktató

Rudas Fruzsina

angol nyelvoktatás, tanárátképzés

Kiefer Judit

német nyelvoktató

Gáll csilla

angol nyelvoktató

Julia Hamsovszki

lengyel, orosz, angol nyelvoktató

Kovács Balázs

német, svéd nyelvoktató

Paul Morgan

anyanyelvi angol nyelvoktató

Gabriella Furik

angol nyelvoktató

Pethő Zsófia

német nyelvoktató

Kovács Zoltánné Szabó Orsi

német nyelvoktató

Varga-Házi Anikó

német nyelvoktató

Varajti Fanni

angol, német nyelvoktató

Kováts Viktória

angol nyelvoktató

Jelentkezés nyelvoktatásra

Hol kereshetünk?

Nyelvtanulás
iránt érdeklődsz?

Keresd fel új weboldalunkat: